+ Színház

Kováts Patrícia, Valló Péter és Kovács Krisztina is díjat kapott a Vígszínház évadzáróján

Vígszínház

A Vígszínház 2024/25-ös évadának első bemutatója szeptember 21-én ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében a Liliomfi lesz.

Kovács Patrícia, Ötvös András, Hullan Zsuzsa, Dino Benjamin, Valló Péter, Kovács Krisztina, Auer Alexandra és Keresztes Tamás munkáját is díjjal ismerték el a Vígszínház évadzáró társulati ülésén.

A teátrum három játszóhelyének összlátogatottsága közel 95 százalékos volt, a 2023/24-es évad 589 előadására mintegy 343 ezer néző váltott jegyet.

A hagyományoknak megfelelően a Vígszínház évadzáró társulati ülésén több művészeti díjat is átadtak. A társulat titkos szavazatai alapján választott zsűri, az évad legjobb alakításaiért járó Ajtay Andor Emlékdíjakat Kovács Patríciának és Ötvös Andrásnak ítélte oda. A Szatmári István emlékére alapított, legjobb epizódszereplőnek járó „A kiscsillag is csillag díj”-at Hullan Zsuzsa nyerte el.

Vígszínház

A zsűri a Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal a Vígszínház tagjai közül azt a munkatársat jutalmazza, aki nemcsak alkotómunkájával, de társadalmi szerepvállalásával is erősíti a színház művészi rangját és hírnevét. A díjat idén Kovács Krisztina dramaturg, irodalmi munkatárs kapta. A társulat titkos szavazatai alapján a legjobb 32 év alatti színésznek járó Hegedűs Gyula-emlékgyűrű díjazottja Dino Benjamin.

A Czapp György által alapított Venczel Vera Emlékdíjat, amellyel minden páros évben az évad legjobb díszlettervezőjét, páratlan évben a legjobb jelmeztervezőjét jutalmazzák, 2024-ben Auer Alexandra és Keresztes Tamás nyerték el a Pinokkió díszleteiért.

A Harsányi Zsolt Emlékdíj odaítélésénél az alapító szándéka szerint fontos szempont, hogy a díjazott sokat tegyen a magyar nyelv ápolásáért. A díj kuratóriuma idén Valló Péter rendezőt, a Vígszínház művészeti tanácsadóját választotta kiemelve egész vígszínházi életművét, amelynek legutóbbi értékes állomása a Magyar Elektra.

A társulatért végzett odaadó munkájáért Láposi Réka művészeti főtitkár, Markó Angéla gazdasági vezető és Sánta György produkciós igazgató Vígszínház-díjat vehetett át. Az Üzemi Tanács által alapított Aranyforgó-díjat, amellyel a műszaki és adminisztratív kollégákat díjazzák, Gál Tünde súgó és Horinka János korábbi világosítótár-vezető kapták.

Vígszínház

Az évadzárón a társulat jubiláló tagjait is köszöntötték. Kujalekné Gebhardt Steffi a férfi szabóság vezetője 40 éve, Bóta Zsolt színpadmester helyettes, Bakonyi Zoltán fővilágosító, Henri Zoltán a bútortár vezetője és Vörösné Ackermann Éva bérszámfejtő 35 éve, Illyés Ákos főmérnök 30 éve hűséges tagja a Vígszínháznak. Az évad legtöbbet játszó színművésznői Márkus Luca 154, Szilágyi Csenge 140 és Waskovics Andrea 133 előadással, míg a színművészek közül Szántó Balázs 166, Zoltán Áron 159, Brasch Bence pedig 154 alkalommal lépett színpadra.

A teátrum új gazdasági igazgatója Pánczél Sándor. Az évad végével Antóci Dorottya és Kopek Janka szabadúszóként, míg az egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltő Varga-Járó Sára a 2024/25-ös évadban társulati tagként folytatja munkáját.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül Gál Réka Ágota továbbra is a Vígben tölti a gyakorlatát, Molnár András és Nyomárkay Zsigmond pedig a következő évadban a teátrumban kezdi meg gyakorlatát.

A Vígszínház 2024/25-ös évadának első bemutatója szeptember 21-én ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében a Liliomfi lesz, míg a Pesti Színházban október 5-én az Egy nő anatómiáját Alföldi Róbert állítja színpadra. Az ember, aki elvesztette az időt Bodó Viktor, a Büszkeség és balítélet Valló Péter rendezésében lesz látható a Vígszínházban, a Pesti Színházban Rudolf Péter Az imposztort, Novák Eszter a Rémségek kicsiny boltját rendezi.

Az új bemutatókra és a repertoár korábbi darabjaira is többféle bérletet kínál a színház, a szeptemberi és októberi előadásokra június végén kezdődik a jegyértékesítés.

Az ember, aki elvesztette az időt:

zenés tragikomédia pokoli fordulatokkal és irdatlan csattanóval

Van az, amikor csak leülsz egy padra és bámulsz magad elé. Már minden határidőt lekéstél, már rég lemondtál arról, hogy valaha normális életet élhetsz. Nem tartottad magad az ígéreteidhez. Az elveidhez.

Nem tudtad befizetni a befizetni valót. Nem értél oda, nem nézted meg és nem csináltad meg. Tehetségtelennek, bénának és ostobának érzed magad. Már a torkodon van a zokogás, de visszatartod, nehogy meglássák. De ki? Kit érdekel? Hiszen itt mindenki csak jön-megy. Senkit nem érdekel semmi.

És akkor történik valami. Valaki átsétál előtted és csettint egyet. Odanézel, de már csak egy távolodó alakot látsz, követed és megváltozik az életed…

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top