+ Film

A feleség keresi esküvőjük óta elvadult férjét

Hodován Milán

Hodován Milán zeneszerző már a forgatáson elkezdte az alkotófolyamatot, hogy megmutassa, amit a kamera nem lát…

(A képen balról jobbra: Hodován Milán, Rácz Frigyes és Takács Dorina Дeva ; Fotó: Szemerey Bence)

Hodován Milán és Дeva közös filmzenealbuma a Friss Húson!

Hodován Milán már a forgatáson elkezdte az alkotófolyamatot, hogy megmutassa, amit a kamera nem lát. Később Дevával együtt hozták létre a Rácz Frigyes rendezte Love, Cherish, Obey című film zenei világának vokális magját egészen a suttogástól az énekig.

Éteri női hangok, vonós textúrák és perkusszív hangszerek tolmácsolják a főszereplő belső világát, amely olykor egy szempillantás alatt fordul át a finom, érzéki hangzásvilágból sötét, torz hangulatba.

Az album jól illeszkedik a film érzelmi és narratív ívéhez, ami egy toxikus kapcsolat periódusaiban barangol hol a boldog visszaemlékezés, hol a magány, hol pedig a fájdalmas vadság bugyraiban. A feleség keresi esküvőjük óta elvadult férjét, de vajon haza tudja vinni? Vajon újra megtalálják a közös hangot, menthető még a házasságuk?

Hodován Milán

Az alkotócsapat együttműködése harmonikus és kreatív folyamat volt, így az új ötletekkel való kísérletezés eredményeképp egy főként akusztikus elemekre épülő drámai feszültségkeltő album született minimális elektronikával.

A Love, Cherish, Obey, magyar-amerikai koprodukciós kisjátékfilm március 30-án debütál a XII. Friss Hús Filmfesztiválon a Puskin Moziban. A film zenei világa egy természetközeli világgal vezet és kísér egy allegorikus házasságtörténetbe.

Hodován Milán emellett swapID-hoz készített alkotásával a legjobb eredeti filmzene díjat nyerte a lisszaboni Filmapalooza fesztiválon, május 22-én a szcéna nemzetközi résztvevői előtt mutatkozott meg a 77. Cannes-i Filmfesztiválon.

Írta: Turjányi Lilla

Az album presave linkje: https://bfan.link/love-cherish-obey

Népszerűek

To Top