+ Életmód

Roberto Cavalli hírneve halála után is örökké élni fog

Roberto Cavalli

Roberto Cavalli stílusa merész és innovatív volt, divatbirodalma számos hírességet vonzott. Üzleteit Saint-Tropez-ban és Firenzében nyitott.

Az olasz divattervező, Roberto Cavalli, 83 éves korában elhunyt hosszan tartó betegség után. A legendás tervező hat gyermeket hagyott hátra, köztük a legfiatalabbat, aki mindössze egy éves. Párja, Sandra Nilsson, aki 45 évvel fiatalabb Cavallinál, szintén gyászolja veszteségét, velük 2014 óta volt együtt  – írja a The Sun.

Cavalli neve szorosan összefonódott a divatvilággal, és a nevét viselő cég, amelyet az 1970-es években alapított, számos kollekciót és márkát hozott létre. 2015-ben Cavalli eladta a cég 90 százaléknyi részét, de a divattervezés és az alkotás iránti szenvedélye sosem múlt el.

A tervező élete nem volt könnyű kezdetektől fogva. Firenzében született 1940-ben, apját gyermekkorában elveszítette egy náci támadás során. Küzdelmei dacára sikeresen elvégezte a firenzei akadémiát, és a hetvenes években szabadalmaztatta a bőrre való nyomtatási eljárást.

Cavalli stílusa merész és innovatív volt, divatbirodalma számos hírességet vonzott. Üzleteit Saint-Tropez-ban és Firenzében is megnyitotta, és kávézójában sajátos állatos mintákat alkalmazott.

Bár cégének eladása és a pénzügyi nehézségek az utóbbi években kihívások elé állították, Cavalli hírneve és öröksége örökké él a divatvilágban. A tervező emlékét méltóképpen őrzik az általa létrehozott ikonikus kollekciók és stílusok.

Roberto Cavalli élete és munkássága példa arra, hogyan lehet az álmokat valóra váltani, és hogyan lehet egyedi stílusával és elszántságával a világot meghódítani.

A legfrissebb képzőművészeti hírek

Népszerűek

To Top