+ Film

Woody Allen: A filmkészítés minden romantikája elmúlt

Woody Allen operát rendez

Woody Allen ismét fontolgatja, hogy visszavonul a filmkészítéstől, arra utalva, hogy bizonytalanná vált a következő filmjének elkészítése.

Woody Allen ismét fontolgatja, hogy visszavonul a filmkészítéstől, arra utalva, hogy bizonytalanná vált a következő filmjének elkészítése – mondta legutóbbi műve, a „Coup de Chance” bemutatója után.

A 88 éves rendező ambivalenciáját fejezte ki az Air Mail-nek adott interjújában, kijelentve, hogy bár számos ötlete van, a filmfinanszírozás folyamata unalmasnak tűnik számára – írja a The Guardian.

A „Coup de Chance” Woody Allen 50. nagyjátékfilmje, és kihívásokkal kellett szembenéznie az amerikai mozikban való bemutatásakor a rendezőt körülvevő viták miatt.

Allen 1992-ben fogalmazott meg szexuális zaklatással kapcsolatos vádakat a fogadott lánya, Dylan Farrow ellen. Bár az ügyben végzett vizsgálatok felmentették a vádak alól, azóta Hollywood margójára szorult, miután a #MeToo mozgalom lendületbe jött.

A filmforgalmazás változó lehetőségeire reflektálva Allen siránkozott az iparág vonzerejének csökkenése miatt, megjegyezve, hogy a filmkészítés romantikája az évek során alábbhagyott.

Megfigyelte, hogy a hagyományos terjesztési modell, amelyet az 1977-ben Oscar-díjjal jutalmazott „Annie Hall” hosszú mozi bemutatója példáz, átalakult egy olyan rendszerré, ahol a filmeknek korlátozott az expozíciója a mozikban.

Ez nem az első alkalom, hogy Allen visszavonulását sejteti. Korábban is kifejezte kiábrándultságát a filmkészítés folyamatával kapcsolatban, a streaming platformok felé történő elmozdulást okolva.

Azonban, fenntartásai ellenére, Allen nővére és producere, Letty Aronson, a The New York Times legutóbbi interjújában elárulta, hogy tárgyalások folynak egy új filmről, ami arra utal, hogy Allen talán még nem kész félretenni a rendezői kalapját.

A legfrissebb filmes cikkek

Népszerűek

To Top