+ Zene

Megjelent a BVDA című dal Szebényi Dániel készülő lemezéről

Szebényi Dániel

Fogadjátok sok szeretettel Borlai Gergő, Hadrien Feraud és Szebényi Dániel legújabb szerzeményét az új lemezről, a BVDÁT!

Szebényi Dániel neve eddig sem volt ismeretlen a jazz szcénában mozgó embereknek sem és most az elmúlt évek során összegyűlt rengeteg anyagból, ötletekből egy izgalmas instrumentális album születik, melynek következő gyöngyszeme a BVDA című dal.

A lemez munkálatai még 2018-ban kezdődtek, majd megálljt parancsolt neki a világjárvány, de hamarosan végre végleges formát kap.

Fontos volt, hogy olyan vendégek szerepeljenek ezen az anyagon, akik közel állnak Danihoz, mind zeneileg, mind emberileg. Így kapott nagy szerepet Borlai Gergő, aki az egyetlen dobos a lemezen és akivel Dani közel 10 éve dolgozik együtt és ápol barátságot.

Rajta keresztül kapott meghívást Dani Gary Willis zenekarába és a készülő lemezére, melynek munkálatai idény nyáron zajlottak Barcelonában. Nem is volt kérdés a felkérés Gary Willis (Tribal Tech, Wayne Shorter, Allen Holdsworth) felé sem, aki örömmel működött közre Dani készülő lemezén.

A gitárokat nem más, mint Mike Gotthard, azaz Gotthárd Mihály – Dani “másik fele” játszotta fel. A többi vendég is igazi nagyágyú, hiszen két dalban is közreműködik Hadrien Feraud, aki szólókarrierje mellett Chick Corea, John McLaughlin, Frank Gambale vagy Hiromi zenekarának is tagja vagy tagja volt.

Természetesen ez a lemez nem jelenhet meg az elképesztő, a robogó vasút energiájával rendelkező Anton Davidyants nélkül, aki az Electric Shock basszusgitárosa, igazi jóbarát, és akivel már rengeteg közös kalandon vannak túl a srácok.

A sor még mindig folytatódik, hiszen elfogadta a meghívást, Lukács Peta és Papesch Péter is. (Így a European Mantra 3/4-e (3/5öde) képviseli magát a lemezen )

A sort Gudics Martin zárja, akire most már büszkén kijelenthetjük, hogy nem csak az ország, de a világon is a basszusgitározás élmezőnyéhez tartozik.

Fogadjátok sok szeretettel Borlai Gergő, Hadrien Feraud és Szebényi Dániel legújabb szerzeményét, a BVDÁT!

https://open.spotify.com/track/7s3H5sdutqM2XpnOw6y3ot

https://www.deezer.com/en/album/558719292

https://music.apple.com/hu/album/bvda-feat-hadrien-feraud-gergo-borlai/1735293819?i=1735293823&l=hu

Népszerűek

To Top