+ Film

Írókat és forgatókönyvírókat keres a Friss Hús Fesztivál

friss hús

Deák Dániel, a Friss Hús fesztivál igazgatója, valamint Szegő János, a Magvető szerkesztője is részt vesznek a fejlesztői munkában.

Íróknak és forgatókönyvíróknak hirdet pályázatot a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál csapata. A Balázs Béla-pályázata május 10-ig várják a jelentkezéseket.

A szervezők csütörtöki közleménye szerint a pályázat célja, hogy vadonatúj rövidfilmes projektek jöjjenek létre. Mint írják, tapasztalataik szerint annak ellenére, hogy több sikeres magyar rövidfilm készül, a rövidfilmek forgatókönyve, dramaturgiája méltatlanul keveset tárgyalt és gyakorolt téma, illetve nagyon kevés az átjárási lehetőség a kortárs irodalom és a filmírás között.

A Friss Hús ezen kíván változtatni pályázatával, amely kimondottan íróknak és forgatókönyvíróknak szól, és célja, hogy workshopok és fejlesztési munkák során tehetséges alkotók mentorok segítségével kisjátékfilm-forgatókönyvet fejlesszenek – mutatnak rá a közleményben.

A jelentkezők a legfeljebb 20 perces pályamunkákat négy – Északi part, Távkapcsolat, Vonaton és Gyerekszemmel – témában küldhetik be.

A kiválasztott filmtervek májusban fejlesztői workshopon vesznek részt mentorok segítségével. Az íróknak a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál ideje alatt lehetőségük lesz filmrendezők és producerek előtt prezentálni terveiket.

A Balázs Béla-pályázat és a fejlesztői workshop az idén alakult Consulab csapattal együttműködésben zajlik, amelynek tagjai: Benkő Orsolya dramaturg, Kerékgyártó Yvonne rendező, forgatókönyvíró és Maruszki Balázs forgatókönyvíró. Mellettük produceri, fesztiválszervezői szakértők, köztük Osváth Gábor Arany Pálma-díjas producer, Deák Dániel, a Friss Hús fesztivál igazgatója, valamint Szegő János, a Magvető szerkesztője is részt vesznek a fejlesztői munkában.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt három alkotás a fejlesztési folyamat végén egyenként 100 ezer forint díjazásban részesül.

A legfrissebb filmes hírek

Népszerűek

To Top