+ Film

Gustave Eiffel szerelmekkel és tragédiákkal teli élete ma

eiffel

Az Eiffel című filmet ma este, azaz április 6-án láthatod a Duna Televízió csatornáján 21 óra 40 perctől. A filmet megismétlik.

1886. Gustave Eiffel építész munkájában sikert sikerre halmoz, még az Amerika díszpolgára címet is megkapja, magánélete azonban nem könnyű. Felesége halála óta egyedül neveli gyermekeit.

A francia kormány megbízza, hogy tervezzen valami monumentálisat az 1889-es párizsi világkiállításra. Egy hivatalos vacsorán munkatársa bemutatja neki feleségét, akiben fiatalkori nagy szerelmére ismer.

Felidézi magában megismerkedésük történetét, ami karrierje elejére nyúlik vissza és kapcsolatuk érthetetlen, váratlan megszakadását is, ami még mindig nem tudott feldolgozni.

Szerelmük újra fellobban. Eközben a torony megvalósítása is sok-sok akadályba ütközik, a párizsiak lázadoznak ellene…. A film valós tények alapján, „szabadon” készült.

A 2021-ben készült 108 perces francia-belga-német életrajzi dráma, történelmi film rendezője Martin Bourboulon, az építész Eiffel szerepét Romain Duris alakítja.

Az Eiffel című filmet ma este, azaz április 6-án láthatod a Duna Televízió csatornáján 21 óra 40 perctől. A filmet megismétlik az M5 csatornán április 7-én 23 óra 50 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top