+ Film

30 évig dobozban tartották ezt a magyar filmet – ma láthatod

keserű igazság

A Keserű igazság című filmet ma este, azaz április 2-án láthatod az M5 csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet jelenleg…

Várkonyi Zoltán 1956-ban készült filmje 30 évig pihent dobozban, csak 1986 őszén került a moziba. A hatalom félt ettől a tényfeltáró, a valóságban megtörtént esemény játékfilmes feldolgozásától.

Az 1950-es évek közepén járunk. Sztankó János (Bessenyei Ferenc) egy mezőgazdasági üzemeket építő vállalat frissen kinevezett igazgatója, jó elvtárs, fut vele a szekér. Alkalmazza volt évfolyamtársát, Palóczot (Gábor Miklós), aki most szabadult a börtönből.

Sztankó, aki magánéleti problémákkal küzd – szeretőt tart – megrészegült a hirtelen jött sikertől és hatalomtól, erőltetett munkatempót diktál. Ezért nem hajlandó figyelembe venni Palócz figyelmeztetését a siló megrepedt faláról, aminek tragikus következményei lesznek.

Sztankó azonban nem akar rossz döntéséért felelni, ezért a politikai okokból már amúgy is börtönben ült Palóczra próbálja hárítani a felelősséget…

Az 1956-ban készült 90 perces magyar filmdráma főbb szerepeiben találjuk Ruttkai Évát, Molnárt Tibort, szemere Verát és Sinkovits Imrét is.

A Keserű igazság című filmet ma este, azaz április 2-án láthatod az M5 csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán is.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top