+ PR-cikk

Az irodai nyomtatás egyszerre lehet környezettudatos és költséghatékony

nyomtatás

A nyomtatás fontos lételeme minden irodának. A nyomtató működése nagymértékben határozza meg a munkavégzés gyorsaságát.

A nyomtatás fontos lételeme minden irodának. A nyomtató működése nagymértékben határozza meg a munkavégzés gyorsaságát, az ügyek intézését, szinte minden back office tevékenységet. Az évek során időről időre érdemes felülvizsgálni a jelenlegi nyomtató működését, mivel garantáltan találni fogunk hatékonyabb alternatívát.

Fontos egy minőségi nyomtató beszerzése?

A kérdést gyorsan megválaszoljuk: természetesen igen! Az elmúlt évek egyértelműen megmutatták, hogy minden olyan lehetőséget meg kell ragadni, amivel az energiafogyasztás csökkenthető. Az energiaválság, valamint a globális éghajlatváltozás miatt is mérsékelni kell az energiafüggőséget. A TechOffice oldalán található nyomtatóválasztó pedig minden segítséget megad ahhoz, hogy a következő eszközt gyorsan megtaláljuk.

De mégis hogyan lehet egy nyomtató környezetbarát? Miért fontos ez a vállalkozás számára? A rezsiszámla minden irodának komoly fejfájást okoz. Ha tetszik, ha nem, a nyomtató energiafogyasztása is meghatározó tud lenni, pláne, ha már évek óta nem cseréltük le a jelenlegi eszközt, gépparkot. Természetesen ez csak egy érv, ami amellett szól, hogy ideje egy környezettudatos és egyben költséghatékony gépet beszerezni.

Hosszú távon a fenntartáshoz a javítási költségek is hozzátartoznak. Egy minőségi nyomtatóval elfelejthetjük a random hibákat, a lehető legrosszabbkor beragadó papírokat, nyomtatási hibákat és más kellemetlenségeket. Fenntartható és leállásmentes irodát hozhatunk létre. A rezsiszámlán pedig azonnal, már a következő hónaptól látni fogjuk a minőségi nyomtató hatását.

Mitől lesz környezetbarát egy nyomtató?

Az egyik érvet már említettük, ez pedig az energiatakarékosság. Ugyanahhoz a teljesítményhez sokkal kevesebb áramot használnak, de emellett még más szempontból is környezetbarátnak minősülnek. Teljesen hőmentesek, azaz olyan technológiát használnak, amely során a papír és a képalkotó alkatrészek között nincs súrlódás és kopás.

Minimális kopóalkatrész található bennük, így nem kell bizonyos oldalszámonként kisebb-nagyobb cseréket végrehajtani a gép belsejében. A kötelező szervizeket is “megspórolhatjuk”, mivel szinte teljesen karbantartásmentesek, maximum megelőzésképpen lehet igénybevenni.

A környezetvédelem egyre fontosabb elvárás

A környezetbarát, környezettudatos nyomtatók használatának a marketingértéke is nagyon nagy. Az ügyfelek előszeretettel választanak napjainkban olyan céget, amely a mindennapokban is odafigyel a fenntarthatóságra, a környezetvédelemre. Tökéletes első lépés lehet az, ha a régebbi, elavult nyomtatókat egy modern, energiahatékony változatra cseréljük. A minőségi változás azonnal érezhető lesz a hétköznapokban, a munkavégzés is sokkal hatékonyabb és gondtalanabb lesz.

Népszerűek

To Top