+ művészet & politika

Megszületett a sztrájkmegállapodás az Operaházban

Operaház

A kollektív szerződés megfogalmazása az egyenként kitárgyalt, a tárakkal egyeztetett dokumentumok alapján még zajlik.

Fotó: Kollányi Péter / MTI

A Magyar Állami Operaház vezetése és az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezetek elnökei vasárnap 11 órakor megállapodtak a sztrájk felfüggesztésében – közölte a dalszínház vasárnap.

A vasárnapi Don Giovanni-előadás és Máté-passió hangverseny már zenekari és énekkari részvétellel valósul meg, és az Opera soron következő produkciói is az eredeti évadterv szerint szerepelnek a műsoron.

Azokat, akik a bizonytalanságból adódóan nem indultak el korábban, az előadás közben is beengedték a Don Giovanni-produkcióra.

A közlemény szerint az Opera munkatársai számára az idei év második felében két részletben összesen 30 százalék alapbéremelést biztosít, továbbá április és szeptember hónapban nettó 140-140 ezer forint cafeteriaemelést juttat. A felsorolt plusz jövedelmek beépülnek az eddigi járandóságokba.

A kollektív szerződés megfogalmazása az egyenként kitárgyalt, a tárakkal egyeztetett dokumentumok alapján még zajlik, és a felek elkötelezettek abban, hogy legkésőbb április 30-ig lezárják a kollektív szerződést és aláírják a sztrájkot végleg lezáró megállapodást.

A közleményben köszönetet mondanak a nézők és a dolgozók kitartásáért és türelméért.

Népszerűek

To Top