+ Film

A 90 éves Roman Polanski 51 éve elkövetett tettéért jövőre bíróság elé áll Los Angelesben

polanski

A 90 éves Polanski évtizedekkel ezelőtt menekült el az Egyesült Államokból, hogy elkerülje az ítéletet, miután 1977-ben beismerte…

Roman Polanski jövőre polgári peres eljárás elé áll Los Angelesben egy tinédzser 1973-ban elkövetett megerőszakolása miatt A filmrendezőt nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és súlyos érzelmi megszorítással vádolják.

Gloria Allred ügyvéd keddi sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a bíró 2025 augusztusára tűzte ki Polanski perét.

A 90 éves Polanski évtizedekkel ezelőtt menekült el az Egyesült Államokból, hogy elkerülje az ítéletet, miután 1977-ben beismerte a 13 éves Samantha Geimer megerőszakolását. A zongorista és a Rosemary babája rendezőjét többször is vádolták már szexuális visszaéléssel.

Geimer, aki Polanskiról bűnösként vallott a nemi erőszakban, a múlt héten arra kérte a Los Angeles-i bírót, hogy ejtse el az ügyet a rendező ellen. Azt mondta, Polanski sajnálja a történteket.

„Arra szeretném kérni, hogy végre fejezze be az ügyet a magam és a családom nyugalma miatt” – mondta Geimer.

Kedden Allred ügyvéd egy Jane Doe néven bemutatott nő mellett jelent meg, aki azzal vádolta Polanskit, hogy 1973-ban kiskorúként megerőszakolta. Egy partin találkozott Polanskival, és hónapokkal később meghívta vacsorára – mondta Allred. Állítólag tudta, hogy kiskorú, de egész este alkohollal látta el, és elvitte Los Angeles-i otthonába.

„Azt is állítja, hogy Polanski alperes levette a felperes ruháit, és szexuálisan zaklatta őt, óriási fizikai és érzelmi fájdalmat és szenvedést okozva neki.”

Utána Polanski hazavitte, és soha többé nem látta őt, mondta Allred. Míg Polanski könnyedén visszatért a megszokott életéhez, annak ellenére, hogy számos vádat emeltek ellene. A felperes „az áldozattá válása óta nem tudott visszatérni a megszokott életmenethez” – mondta az ügyvéd.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top