+ Irodalom

Mit jelent az, hogy szexi olvasni?

Magyar Kultúráért Alapítvány szexi

Többek között arról is kérdezték az új igazgatónőt, Kovácsné Koreny Ágnest az Indexen, hogy mitől szexi ma olvasni.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár névváltása mellett többek között arról is kérdezték az új igazgatónőt, Kovácsné Koreny Ágnest az Indexen, hogy mitől szexi ma olvasni.

Az igazgatónő az alábbi választ adta:

Mitől szexi? Olvasni egyszerűen szexi, és kész. Tudja, olyan érdekes: néhány évvel ezelőtt az újságírók azt kérdezték tőlünk, hogy olvasnak-e az emberek, ma pedig azt kérdezik, mit olvasnak az emberek. Mert újra olvasnak, s újra könyvet (is) olvasnak az emberek. Persze, a Facebook szinte nap mint nap tele van olyan fotókkal, hogy ez volt a múlt, hogy ültünk a metrón, és olvastuk a könyvet, ma meg mindenki a telefonját böngészi. De ha körülnézek munkába jövet a HÉV-en, a buszon, rengeteg könyvet olvasó embert látok, s ez rendkívül jó érzéssel tölt el.

Tehát gyakorlatilag nem kaptunk rá választ: Szexi, és kész!

Hallottuk már ezt a kifejezést komolyzenével kapcsolatban is, különösebb magyarázat nélkül, úgyhogy gyakorlatilag nem más, mint marketingfogás, mert sok minden eszünkbe juthat egy olvasó emberről, főképp, ha mondjuk, valami megrendítő művet olvas, csak épp az nem, hogy szexi.

Megkérdeztük hát mindentudó kollégánkat, a mesterséges intelligenciát, mit válaszol a fenti kérdésre:

Az „olvasni szexi” kifejezés arra utal, hogy valaki vonzó vagy vonzónak tűnik azáltal, hogy olvas. Ez lehet vonzó, mert az olvasás az intelligencia és a műveltség jelképe, és sokan vonzódnak az ilyen tulajdonságokhoz egy potenciális partnerben. Emellett az olvasás egyfajta szenvedély is lehet, és az emberek vonzódhatnak másokhoz, akik szenvedélyesen elmerülnek egy-egy könyvben vagy témában. Tehát az „olvasni szexi” kifejezés azt sugallja, hogy az olvasás képessége vagy hajlandósága vonzó tulajdonság lehet egy személy számára.

Hát, talán egy lépéssel közelebb jutottunk ezzel a magyarázattal, de ez is inkább csak arra jó, hogy felcsigázzuk olvasóink érdeklődését, és várjuk a véleményüket a Facebookon a cikk alatt arra, miért szexi olvasni.

A legfrissebb irodalmi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top