+ Zene

Kelemen Barnabás a világ legpatinásabb zenei intézményeiben lép fel

Kelemen Barnabás

Kelemen Barnabás a római koncertet megelőzően Firenzében, a festői helyen fekvő Scuola Musica Fiesoleban tart nemzetközi mesterkurzust

Alexander Lonquich zongoraművész és Nicolas Altsteadt csellóművész társaságában lép fel Kelemen Barnabás március 13-án Rómában, a világ egyik legrégebbi zenei intézményében, az 1585 óta működő Accademia Nazionale di Santa Ceciliaban.

A Kossuth-díjas hegedűművész Trento, Vicenza, Milano és Groeningen után most Rómában Brahms három trióját játssza a kiváló művészekből álló nemzetközi formációban. A nagy sikerű, közös koncertsorozat az amsterdami Concertgebouw-ban zárul március 15-én.

Kelemen Barnabás a római koncertet megelőzően Firenzében, a festői helyen fekvő Scuola Musica Fiesoleban tart nemzetközi mesterkurzust, ahol 2021 óta rendszeresen tanít vendégprofesszorként.

„Decemberben kezdődött és március 15-én zárul közös koncertsorozatunk Alexander Lonquich német zongoraművésszel és Nicolas Altstaedt német-francia csellóművésszel. Nicolas és Alexander hosszú évek óta kamarapartnereim, próbáink mindig magas hőfokon, nagy intenzitással zajlanak.

Ők különlegesen érzékeny művészek, akik minden alkalommal maximális felkészültséggel lépnek a színpadra, ez pedig garancia arra, hogy a koncert katartikus zenei élmény legyen. Számos hanglemez őrzi a közös zenélésünk lenyomatát; különösen szívesen emlékszem vissza a Grammy-díjat nyert Bartók Zongoraötös és a Dvorak Dumky Trió felvételeire.

Decemberben már több koncertet adtunk együtt, most tavasszal pedig – a sorozat egyik fénypontjaként – Rómában lépünk fel a Santa Ceciliában, végül a Concertgebouw-ban, Amsterdamban zárjuk a sorozatot egy nagyszabású hangversennyel. A római koncertet ezúttal megelőzi egy hosszabb mesterkurzus Firenzében, ahova mindig nagy örömmel térek vissza tanítani.”

A római koncertről bővebben itt

Műsoron: Brahms, Trio n. 2 op. 87, Brahms, Trio n. 3 op. 101, Brahms, Trio n. 1 op. 8 (2. verzió)

Az amszterdami koncertről itt

A mesterkurzusról bővebben itt

A legfrissebb zenei híreinket pedig itt olvashatod

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top