+ Irodalom

Pierre, a labirintusnyomozó mesés világokba visz

pierre

A Pierre-sorozat nagyszerű ajándék lehet minden öt éven felüli gyermeknek, remek alapozás az olvasásra hangoláshoz.

Ismét megjelent a Móra Kiadónál a nagysikerű böngésző

A Pierre-sorozat sokkal több, mint gyönyörű képeskönyvek, ha akarjuk társasjáték az egész családnak, de egyedül böngészve is számos izgalmat tartogat. Ismét megjelent a Móra Kiadónál a nagysikerű böngészőkönyv, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt kihívást jelent.

A Pierre-sorozat könyvei a hirosimai IC4 Design stúdió és Hiro Kamigaki designer lenyűgöző munkája. A nagyalakú könyvek mindegyike különböző feladványokat tartalmaz, az olvasónak egy-egy labirintuson keresztül kell kibogozni az útvonalat, így segítve a főszereplő Pierre, a labirintusnyomozó munkáját.

Az olvasó feladata nem csak annyi, hogy megtalálja az oldalpárokon elrejtett tárgyakat, hanem az útvesztőn is végig kell menni, ami elvezet Mr. X-hez, akit Pierre és a barátnője, Carmen kergetnek. A feladatokat egyszerű, jól követhető mesés történetekbe csomagolták a szerzők.

Ezek a nagyalakú könyvek nem csak sima böngészők, hanem igazi designtárgyak is. A tervezők minden oldalpárra egy-egy nagyon sűrű és részletgazdag mikrovilágot alkottak, amelyek leginkább a 20-as évek art deco stílusát idézik, egy kis kortárs humorral. Vannak városi életképek, luxusszállodák, elvarázsolt termek, üzletek. Annyi apró részletet rejtettek el a képeken, hogy többszöri keresgélés után is tartogatnak még meglepetéseket.

A böngésző nagyon jó segítség lehet a koncentráció és a türelem fejlesztésében is. Az aprólékosan kidolgozott oldalakon rejlő labirintuson úgy lehet a legjobban végighaladni, ha a gyerek az ujjával vezeti az útvonalat. Ez a fajta lassított és irányított figyelem elsajátítása pedig sokat segíthet az olvasáskészség fejlesztésében.

A Pierre-sorozat nagyszerű ajándék lehet minden öt éven felüli gyermeknek, remek alapozás az olvasásra hangoláshoz.

A Móra kiadó korábbi könyveiről

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top