+ Film

Bruce Willis felesége: Nem vagyok biztos benne, hogy Bruce megértette a diagnózist

Bruce Willis

Bruce Willis állapotát először 2022 márciusában hozták nyilvánosságra, amikor a családja bejelentette, hogy visszavonul a színészettől.

Bruce Willis felesége, Emma Heming Willis könyvet készül kiadni férje gondozójaként szerzett tapasztalatairól, miután a férfit frontotemporális demenciával diagnosztizálták – írja a The Guardian.

A 2025-ben megjelenő, cím nélküli könyvének bejelentésekor Emma Heming Willis felidézte, hogy férje betegégének felfedezése után „szinte nem kapott semmilyen segítséget vagy támogatást”.

A könyv Maria Shriver kiadójánál, az Open Fieldnél jelenik meg. „Átgondolt, inspiráló útmutatót kínál azoknak, akik támogatást keresnek szeretteik demenciájában való eligazodás során” – írja róla a kiadó.

„Sok ember számára az első érintkezési pontot ezzel a betegséggel kapcsolatban az orvosi rendelőben kapják meg” – mondta Heming Willis a Shriver Sunday Paper hírlevelének adott interjújában.

„Szerintem nagyon fontos, hogy ezeket az információkat hogyan továbbítják az orvostól a pácienshez és a hozzátartozóhoz. Elengedhetetlen, hogy a források és információk könnyen elérhetőek legyenek. Tudom, hogy a tapasztalataim és a többi gondozópartnerem közötti beszélgetéseim fontosak; történeteink sajnos hasonlóak. Szinte forrás és támogatás nélkül hagytuk el az irodát, és egy olyan diagnózissal, amelyet alig tudtam kimondani.”

Willis állapotát először 2022 márciusában hozták nyilvánosságra, amikor a családja bejelentette, hogy visszavonul a színészettől az afázia miatt, amely rendellenesség nyelvi vagy beszédproblémákat okoz. Egy évvel később bejelentették, hogy hivatalosan is frontotemporális demenciát (FTD) diagnosztizáltak nála. A nemzeti öregedésügyi intézet szerint az FTD tünetei közé tartoznak az érzelmi problémák, a kommunikációs nehézségek, a gyaloglás és a munka nehézségei.

Amikor nyilvánosságra hozták a diagnózist, a színészek és rendezők, akik Willisszel dolgoztak, felfedték, hogy évek óta halkan hangot adtak aggodalmuknak kognitív állapotával kapcsolatban, mert nehezen emlékezett a párbeszédekre, át kellett írni a sorokat, hogy rövidebbek legyenek, zavartságot láttak rajta, és rövidített munkanapokkal dolgoztak.

A Razzie-díjak, amelyek a legrosszabb filmeket és teljesítményeket ismerik el, csak Willis 2021-es filmes szerepléséért hoztak létre, állapotának megismerése után visszavonták a kategóriát.

2022 szeptemberében Heming Willis felfedte, hogy ő lett Willis fő gondozója, és azt mondta, nem tudja, hogy a 68 éves színész teljesen megértette-e a diagnózist.

Hétfőn Heming Willis azt mondta a Sunday Papernek, hogy „sokkal több reményem van ma, mint Bruce első diagnosztizálása után. Most már jobban megértem ezt a betegséget, egy hihetetlenül támogató közösséghez kapcsolódtam. Bízom benne, hogy új célt találhatok – igaz, olyat, amelyet soha nem kerestem volna –, hogy a reflektorfényt felhasználva segítsek másoknak és erősítsem őket.”

Azt mondta, reméli, hogy könyve segíteni fog „a gondozópartnereknek, de különösen az új gondozópartnereknek, akik most kapták meg ezt az életet megváltoztató hírt… tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül, és van támogatás, sőt remény is. Egy tökéletes világban ezt a könyvet abban az orvosi rendelőben képzelem el, ahol a kezükbe adják, hogy hazavihessék.”

Heming Willis és Willis 2009-ben házasodtak össze, és két közös lányuk született.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top