+ Zene

A MattSet Hazavágyó című új lemezét csak itt hallgathatod meg a megjelenésig

MattSet

A MattSet Hazavágyó albumának hangzásvilága a pop és a rock találkozásából született, de helyet kap rajta a blues, a népzene és a jazz is.

És elkészült az új lemezhez a MattSet: Szabadon című klippje is

A MattSet Szabadon című dala a fogyasztói társadalomból való kiszabadulásról szól, amikor a folyamatos hajtás helyett rájövünk, „nem maradunk le semmiről, a lényeg úgysem ez”. A dalhoz egy mikrofonnal rögzítettek videót, így a hallgatónak olyan az érzése, mintha a próbatermi történésekbe kapna betekintést. A Most vagy soha című dalukkal ismertté vált zenekar nemrégiben jelentette meg Hazavágyó című albumát, amit február 2-án az Akvárium Klubban mutatnak be.

A Szakadáti Mátyás vezette MattSet Hazavágyó címmel megjelent harmadik nagylemeze két év küzdelmekkel és veszteségekkel teli történéseinek zenei lenyomata. Az albumot felvezető videósorozat, melynek záró darabja a Szabadon, azt az érzetet adja, mintha élőben, a próbateremben hallgathatnánk a zenekart.

„Mindig is közel állt hozzánk az akusztikus muzsikálás. Szeretnénk megmutatni, hogy milyenek a dalaink, amikor egy szobában eljátsszuk őket úgy, mintha egy nappaliban lennénk. Ez a metódus semmiféle utólagos javításra sem ad lehetőséget, de még a zenekari arányokat sem tudjuk megváltoztatni. Mire jó mindez? Talán kevés őszintébb megnyilvánulása lehet egy zenekarnak, és jó tükröt tart a mai zenei felfogással szemben. Megmutatja a hallgatónak, milyen az, amikor a zenekari próbateremben először összeállnak a dalok” – meséli a zenekar vezetője Szakadáti Mátyás.

A MattSet Hazavágyó című albumának hangzásvilága a pop és a rock találkozásából született, de helyet kap rajta a blues, a népzene és a jazz is. Hangmérnöke és társproducere Anna and the Barbies zenekar alapítótagja, Pásztor Sámuel volt.

„Szeretek teljes albumokban gondolkozni, mindig kell egy vezérfonal egy ilyen alkotói folyamatban. Ezen a lemezen sokféle hazatalálás, vágyódás megjelenik, de leginkább az önmagunk felé vezető út, amit a Szabadon című dal is érint, a legfontosabb” – teszi hozzá Mátyás.

A Hazavágyó lemezbemutató koncertje február 2-án lesz az Akvárium Klubban.

Spotify – MattSet – Hazavágyó:

MattSet: Hazavágyó lemezbemutató koncert FB-eseménye

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top