+ Képzőművészet

Új térrel bővült a Molnár Ani Galéria: am projects

am projects

Az új távlatokban gondolkodó am projects azonban egyáltalán nem szakad el a Molnár Ani Galéria szellemiségétől.

A 15 éves fennállását ünneplő Molnár Ani Galéria 2024-ben új szakmai mérföldkőhöz érkezett, ugyanis am projects néven egy második, önálló programmal rendelkező térrel bővül.

Az első évre szóló tervek a fiatal, hazai női alkotókat helyezik fókuszba, így a nyitás metaforikus is, amennyiben nemcsak egy új helyszínről, de egy új perspektíváról is szó van a galéria életében.

A friss képzőművészeti platform célja az, hogy kiemelkedő, eddig mégsem széles körben ismert művészeknek biztosítson megjelenési lehetőséget és piaci szereplést.

Az új távlatokban gondolkodó am projects azonban egyáltalán nem szakad el a Molnár Ani Galéria szellemiségétől, már csak a térbeli közelség miatt sem – a két kiállítótér kétszáz méterre található egymástól a Bródy Sándor utcában –, hiszen folytatni kívánja a már megalapozott szakmai színvonalat.

Az am projects első kiállítása:

Combarro Petra Inez & Koltay Dorottya Szonja: Panelpompa // Block Bougie

Combarro Petra Inez és Koltay Dorottya Szonja közös kiállítása a történetmesélés különböző aspektusait ragadják meg. Míg Combarro reinterpretáción átesett nippjei értékmentésként fogják fel az újramondást, és csak halk, hátsó gondolatként merül fel a tárgyakban megbúvó társadalmi-anyagi determináltság, addig Koltay egészen harsány kritikát fogalmaz meg az örökül kapott világnézetekkel szemben, melyek olyannyira kitöltik a látómezőt, hogy szinte elvakítanak.

Mindketten mágusként tételezik a mesemondókat, hiszen szavaikkal teremtenek – az esztétikailag túlfokozott szobrok és festmények esetében csak az intenció dönti el, hogy önkéntes hagyományőrzésről vagy külső hatásra bekövetkező, megdelejezett mintakövetésről van szó.

A képzőművészet legfrissebb hírei

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top