+ Film

A Pannónia Szinkronstúdió kirablásának története is szerepel a Budapest Independent Film Festival programjában

Budapest Independent Film Festival

A 2024-es Budapest Independent Film Festival 15 narratív és dokumentumfilmből álló programjában gyöngyszemek kaptak helyet.

Részlet a Useless című filmből

Február 9-én és 10-én várja a közönséget a Budapest Independent Film Festival a Kino Cafe Moziban.

Az idei év válogatásában magyar és nemzetközi rendezők rövid- és nagyjátékfilmjei mutatkoznak be.

A 2024-es Budapest Independent Film Festival 15 narratív és dokumentumfilmből álló programjában a független filmművészet gyöngyszemei kaptak helyet, amelyek diskurzusokat indítanak el és kérdéseket vetnek fel.

Az idei válogatás Zuzana Piussi A kiegyensúlyozatlan című alkotásával indul, amely humoros megközelítésből mutatja be az egyedülálló édesanyák mindennapi kihívásait. A szlovák rendező számos politikai dokumentumfilmet követően a fikció irányába fordult, és egy olyan társadalmi tragikomédiát készített, amelyben fellelhető korábbi dokumentarista stílusa.

A második szekció a Magyar rövidfilmek, amely hat alkotásból áll. Ebben a válogatásban látható Ewa Wikiel Paradicsom, Lóránt Demeter Sileo, valamint Dér Zsolt Keményre hangolva, avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmje is.

A fesztivál második napját Quen Wong Néhány nő című nagyjátékfilmje nyitja. Az önéletrajzi dokumentumfilm egy transznemű szingapúri nőről szól. A film a Szingapúri Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, ahol közönségdíjjal jutalmazták.

A hét különböző műfajú rövidfilmet tömörítő Nemzetközi rövidfilmek programban nemzetközi tehetségek mutatkoznak be. Ez a válogatás Kanadától az Amerikai Egyesült Államokig, Görögországon át Svájcig és Belgiumig különböző műfajokból, kultúrákból és perspektívákból táplálkozik.

Elias Suhail többszörös díjnyertes filmje az Egy anya lába alatt, Eugénie Bouquet, a kritikusok által is elismert Nem szerelmes és Tin Pak Lau Az idegen című alkotásai is helyet kaptak a fesztivál utolsó szekciójában.

A fesztiválon a filmeket magyar vagy angol felirattal vetítik. A programról további információ a www.budapestindiefest.com oldalon érhető el.

Tájékozódj a legfrissebb filmes hírek között

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top