+ Film

Kusturica díszvendége Matteo Garrone lesz, aki a legjobb rendező lett Velencében

Matteo Garrone

A Kustendorf életműdíját, az Életfát 2024-ben Matteo Garrone veheti át. A rendezvény zenei része támogatáshiány miatt elmarad.

fotó: informers.rs

Matteo Garrone olasz rendező lesz a díszvendége az Emir Kusturica szerb rendező által megálmodott Kustendorf szerbiai film- és zenei fesztiválnak, amelyet az idén január 23. és 27. között rendeznek meg – jelentette be a fesztivál főszervezője, Emir Kusturica, valamint a szerb művelődési miniszter, Maja Gojkovic kedden.

A tizenhetedik alkalommal megrendezendő fesztiválon 17 film verseng a legfőbb díjakért, vagyis az Arany-, az Ezüst- és a Bronztojásért. A filmekről háromtagú nemzetközi zsűri dönt, amelyet Sandro Veronesi olasz író, Bojana Panic szerb színésznő, valamint Muzzafar Erkinov üzbég rendező alkot.

Az alkotások Szerbiából, Ausztriából, Finnországból, Görögországból, Lengyelországból, Svédországból, Németországból, az Egyesült Államokból, Egyiptomból, Mexikóból, Üzbegisztánból, Észak-Macedóniából, Indiából, Csehországból, Horvátországból és Oroszországból érkeznek.

Matteo Garrone

Emellett díjazzák a legjobb operatőrt is. A fényképezésért járó Vilko Filac-díjról – amelyet az Underground, az Arizonai álmodozók és a Cigányok ideje című filmek szlovén operatőréről neveztek el – Michel Amathieu francia, valamint Vladan Radovic, Olaszországban élő boszniai szerb operatőr dönt.

A Kustendorf életműdíját, az Életfát 2024-ben Matteo Garrone veheti át. A rendezvény keretében mutatják be a rendező Io capitano című filmdrámáját, amely a legjobb rendezésért járó Ezüst Oroszlánt érdemelte ki a tavalyi, 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A film két olyan szenegáli fiatalember történetét meséli el, aki Olaszországba próbál menekülni.

A Mokra Gora hegységben, Szerbia és Bosznia-Hercegovina határán felépített faluban szervezett fesztivál anyagi gondokkal, támogatáshiánnyal küzd, így a rendezvény zenei része ezúttal elmarad.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top