+ Film

Film ma estére: Gravitáció

Gravitáció

A Gravitáció című filmet először ma, azaz január 8-án vetítik a Filmcafén 21 órakor, utána január 13-án 12.05-kor…

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne.

Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben.

Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

A 2013-ban készült 90 perces amerikai-angol sci-fit az azóta nagy pályát befutott Alfonso Cuarón rendezte, de forgatókönyvíróként, producerként és vágóként is dolgozott a filmen, amelynek női főszerepét Sandra Bullock, férfi főszerepét pedig George Clooney játssza.

A Gravitáció című filmet először ma, azaz január 8-án vetítik a Filmcafén 21 órakor, utána január 13-án 12.05-kor szintén a Filmcafén, majd a 3. vetítés ugyanezen a csatornán január 14-én 18 óra 15 perckor lesz.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

A Gravitáció bemutatóját követően ezt írtuk a filmről:

„…egyetlen folyamatos történet, nincs nappal és éjszaka, csak küzdelemidő, ahogyan a világűrben sincs nappal és éjszaka, csak a Földön, ami ott forog elérhetetlenül egy halálra ítélt nő alatt. Az illúzió tökéletes, 3D-ben zsigeri a súlytalanság érzése, valóban benne vagyunk a filmben. A Föld monumentális gömbje tengerekkel, földrészekkel és felhőkkel forog alattunk, és mi a világűrből nézve átélhetjük, hogy az életünk mennyire pitiáner problémák szövevénye, mennyire nevetségesek vagyunk fogyasztási és tulajdonlási mániáinkkal, és egyben átélhetjük a létezés fenséges élményét, azt a kiváltságot, hogy megszülettünk és láthatjuk ezt a csodát, a Föld kéklő felszínét elborító fényt.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top