+ Képzőművészet

Banksy háborús műalkotását kevesebb mint egy órával a dél-londoni leleplezés után lopták el

banksy

Banksy műalkotása kevesebb mint egy órával az után tűnt el egy dél-londoni utcáról, hogy megerősítették annak valódiságát.

Aaron Chown/PA

Banksy műalkotása kevesebb mint egy órával az után tűnt el egy dél-londoni utcáról, hogy megerősítették annak valódiságát.

Az alkotó pénteken, dél körül egy közösségi médiás bejegyzésben erősítette meg, hogy a mű – egy három repülőgépet ábrázoló jelzőtábla, amelyeket katonai drónokra hasonlítanak – az övé.

Két férfi volt látható, ahogy leveszik a táblát a Southampton Way és a Commercial Way kereszteződésében Peckhamben, körülbelül dél és fél egy között. Azt feltételezik, hogy a táblát nem Banksy távolította el.

Válogatott fotók kerültek fel a művész Instagram oldalára cím és magyarázat nélkül, amelyek megerősítette annak hitelességét.

A stop jelzőtáblára rajzolt repülőgépek hasonlítottak azokra, amelyek szerepeltek Banksy 2017-es művében, a Civilian Drone Strike-ban, amely három drónt ábrázolt, amint bombáznak egy gyermek rajzolta házat. A művet az Art The Arms Fair árverésen árverezték el, és 205 000 fontot gyűjtött a Reprieve és a Campaign Against Arms Trade szervezetek számára.

banksy

Banksy idén más alkotásokat is készített, köztük a Valentine’s Day Mascara-t, egy 3,8 tonnás falimat, amely egy Margate-i ház oldalán jelent meg Valentin-napon. A falfestmény egy 1950-es évekbeli háziasszonyt ábrázolt, dagadt szemmel és hiányzó fogakkal, kötényben és sárga mosogatókesztyűben, aki egy férfit dob a fagyasztóba.

Banksy művei szeptemberben az Art of Banksy kiállítás központi helyén, a londoni Regent Streeten kaptak helyet ingyenes megtekintésre.

banksy

Walled Off hotel

A kiállítás olyan műveket tartalmaz, mint a Girl With Balloon, a Flower Thrower és a Rude Copper, és bemutatja Banksy Dismalandjét, a Betlehemi Walled Off hotelt és a friss munkákat, amelyek reagálnak az ukrajnai háborúra.

Egy másik, rövid idejű kiállítás is nyílt a Glasgow-i Modern Művészeti Galériában, ahol bemutatták Banksy stencil graffitijének 25 évét.

Augusztusban a Cutandrun.co.uk oldalon megjelent egy üzenet, amely szerint az szervezők „szeretnék ezt a kiállítást útra vinni, de fogalmuk sincs, hogy hová tovább”.

A művész gyakran utal a kortárs problémákra, 2020-as munkáiban üzeneteket helyezett el a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top