+ Film

Nem találnád ki, hogy Enyedi Ildikó új filmjében ki a Csendes barát

Enyedi Ildikó

Enyedi Ildikó új alkotása gyártására 500 millió forint támogatást szavazott meg az intézet filmszakmai döntőbizottsága.

Áprilisban kezdődik és több évszakon át tart majd az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Csendes barát munkacímen, nemzetközi koprodukcióban készülő, új mozifilmjének a forgatása – írta a Nemzeti Filmintézet.

A német-francia-magyar koprodukcióban, Csendes barát munkacímen készülő mozifilm a németországi középkori egyetemi város, Marburg botanikus kertjében játszódik, három szálon fut a cselekmény, és fontos szerepet kap benne egy idős fa, amelyet Dél-Amerikából hoztak át Európába.

Az Enyedi Ildikó forgatókönyvéből készülő film a valóság ingatag természetére világít rá, bemutatva gondolkodásunk gyökeres megváltozását a növények, állatok és emberek kapcsolatáról – olvasható az NFI tájékoztatójában.

Enyedi Ildikó új alkotása gyártására 500 millió forint támogatást szavazott meg az intézet filmszakmai döntőbizottsága. Nemrég az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages 500 ezer euró filmgyártási támogatást ítélt oda az alkotásnak – emlékeztetnek a tájékoztatójában.

„A magányos, messziről idetelepített fa már lassan kétszáz éve figyeli a körülötte folyó életet – növényit, állatit és emberit egyaránt” – idézi a tájékoztató a rendezőt, aki elmondta: három időszakot (1908, 1972, 2020) és három embert választottak ki a fa hosszú életéből.

A film egyik főszerepét Tony Leung (Szerelemre hangolva) alakítja, aki egy neves neurológust játszik, aki szülővárosából, Hongkongból a marburgi egyetemre utazik.

A Csendes barát munkacímen készülő mozifilm vezető producere Reinhard Brundig, koproducerei Mécs Monika (Inforg-M&M Film), Nicolas Elghozi (Galatée Films) és Meng Hszie (Rediance).

Ez év elején született levél:

Enyedi Ildikó drámai levele Morcsányi Gézához

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top