+ Film

Enyedi Ildikó drámai levele Morcsányi Gézához

enyedi ildikó

Enyedi Ildikó a Facebookon köszönt el Morcsányi Gézától, aki a rendezőnő Testről és Lélekről című filmjének férfi főszerepét alakította.

Keresés a weben

Enyedi Ildikó a Facebookon köszönt el Morcsányi Gézától, aki a rendezőnő Testről és Lélekről című filmjének férfi főszerepét alakította, és január 4-én hunyt el.

Enyedi Ildikó bejegyzése:

Nemrégen, alig néhány hete, a hetvenedik születésnapodra ezt írtam:

“A sötét lovag

A születésnapodon itt köszöntők közül talán én ismerlek Téged legkevésbé. Alig tudok rólad valamit. Nem épült fel sok év, sok találkozás, sok közös emlék rétegeiből egy összetett kép arról, ki is vagy te. Mégis, azt érzem, hogy nagyon jól ismerlek. És azt éreztem már – egyelőre egyetlen – közös munkánk megkezdése előtt is, hogy adatok és konkrét kapaszkodók nélkül is valamit látok Benned, aminek a lényegedhez van köze. Valami ellentmondásos, vergődő, feszült, valami kecses, elegáns, fanyar, valami nagy csend, valami vulkánszerűen kitörni képes, valami szélben lobogó láng, valami nagyon szép. Úgy néztelek, mint mikor távoli, idegen nyelven beszélő idegent néz az ember és épp az értetlensége megnyitja számára az utat a másik felé, lehull a sok részlet sallangja és működik az a figyelem, ahogy az egészen kicsi gyerekek figyelnek, az, amit Alan Watts “floodlike consciousness”-nek nevez. Látlak, és boldog vagyok, hogy láthatlak. Boldog vagyok, hogy egy ilyen embernek lehetek a – teoretikus, de igaz – barátja. Isten éltessen sokáig, drága Géza! ”

Isten veled, drága Géza.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top