+ Színház

Mácsai Pált Gáspár Máté váltja az Örkény Színház élén

Gáspár Máté Mácsai Pál

Gáspár Máté Mácsai Pállal közösen készíti elő a 2024/25-ös átmeneti évadot.

fotó/forrás: Kiss-Kuntler Árpád / HVG / Budapesti Őszi Fesztivál

Ahogy korábban bejelentette, az Örkény Színházat létrehozó és 20 éven keresztül igazgató Mácsai Pál jelenlegi mandátumának lejárta után átadja a színházvezetői feladatait.

Felkérésére Gáspár Máté készített ügyvezetői pályázatot, amelyben művészeti vezetőként a színház színész-rendezőjét Polgár Csabát, gazdasági vezetőként pedig a jelenleg is ezt a munkakört ellátó Bagi Andreát jelölte meg.

A program az elmúlt két évtized eredményeit megőrizve megújító, XXI. századi városi színház modelljének kidolgozására tesz javaslatot.

Miután a koncepciót a szakmai bizottság 6 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett támogatta, a Fővárosi Közgyűlés december 13-i ülésén Gáspár Mátét az Örkény István Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, 2025. március 1. napjától 2030. február 28. napjáig terjedő határozott időtartamra egyhangúlag megválasztotta. Pályázatát ezen az oldalon teljes terjedelmében közöljük.

Az új igazgató – aki korábban a Krétakör Színház, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Fesztiválzenekar és a Budapest Brand működtetésében vállalt vezető szerepet – Mácsai Pállal közösen készíti elő a 2024/25-ös átmeneti évadot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top