+ Színház

Ők négyen vehetik át az Aase-díjat

aase-díjat

Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat az emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplőinek.

Németh Judit, a Szombathelyi Weöres Sándor Színház, Soltész Bözse, a Pesti Magyar Színház, Keresztes Sándor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze és Felhőfi-Kiss László színművész veheti át idén a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat.

Gobbi Hilda 1987-ben hozta létre végrendeletében az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”, az epizodisták számára azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium – olvasható az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet közleményében.

Mint írják, az idén az elismeréseket december 11-én, hétfőn 15 órakor adják át a Bajor Gizi Színészmúzeumban (Budapest, XII. kerület Stromfeld Aurél út 16.).

A Drámaíró Kerekasztal Prológ néven tavaly díjat alapított pályakezdő színházi szerzők számára, akik írói tevékenységükkel az idei vagy az elmúlt évadban felhívták magukra a figyelmet.

A Prológ-díjat az idén a Kovács Ikrek – Kovács Dominik és Kovács Viktor veheti át.

A tavalyi díjazottak:

Az Aase-díjat 4 epizodista színművész veheti át

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top