+ Film

Pelsőcy Réka, Szirtes Ági, Csuja Imre: Portugál – Lukáts Andor rendezése ma

portugál

A Portugál című filmet ma este, azaz május 20-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet megismétlik.

Egy képzeletbeli magyar faluba, Irgácsra harminc év körüli, budapesti esszéíró fiatalember érkezik.

Betér a kocsmába, ahol a falu prominens képviselői fogyasztanak, és fogadják igencsak értetlenül a portugál naplementéről álmodozó, romokban heverő házasság elől menekülő fiút.

A fiatalember azonnal beleszeret a kocsmáros lányába, Masniba, így aztán kissé meghosszabbítja pihenését a nagy út, Portugália előtt. Ennek leginkább Retek, a kényszervallatás miatt kirúgott egykori rendőr, Masni vőlegénye nem örül.

A 2000-ben készült 93 perces magyar játékfilm forgatókönyvírója Lukáts Andor, aki az azonos című színdarabot jegyző Egressy Zoltán darabjából írta. Operatőr: Garas Dániel.

A Portugál című filmet ma este, azaz május 20-án láthatod a Magyar Mozi TV csatornáján 21 órai kezdettel. A filmet megismétlik ugyanezen a csatornán 21-én 16 óra 50 perctől.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Népszerűek

To Top