+ Zene

Zorán: Ajándéknak érzem, hogy a szövegeimet a testvérem írta, Presser Gábor pedig rám szabta a zenéket

zorán

Zorán: Nincs olyan dal, amelyet nem szeretek eljátszani élőben, de olyan akad, ami még nem került elő koncerten.

Dupla koncertet ad Zorán jövő tavasszal a Budapest Kongresszusi Központban (BKK). A nagy érdeklődésre tekintettel a népszerű előadó 2024. március 17-én 16 és 20 órakor is színpadra lép a BKK-ban.

A két koncerten elhangzanak az énekes legnépszerűbb dalai, emellett nem hiányoznak a meglepetések sem. Ahogy az Zorántól megszokottá vált, a fellépéseken vendégművészek is közreműködnek – közölte a szervező Broadway Event.

„Nincs olyan dal, amelyet nem szeretek eljátszani élőben, de olyan akad, ami még nem került elő koncerten. Valamennyi dalomat vállalom a mai napig, és ajándéknak érzem, hogy a szövegeimet testvérem, Dusán írta, Presser Gábor pedig csodálatos, rám szabott zenéket írt” – mondta Zorán korábban az MTI-nek.

Sztevanovity Zorán a Metro együttesben töltött sikeres hatvanas évekbeli indulás, majd néhány átmeneti év után 1976-ban indult szólópályafutása során csaknem kétszáz dalt énekelt el és tizennégy stúdióalbumot készített (a legutóbbi, a Kóló 2011-ben jelent meg). Legnagyobb sikerei közé tartozik az Apám hitte, az Amikor elmentél tőlem, A szerelemnek múlnia kell, a Ne várd a májust, a Kell ott fenn egy ország, a Nekem nem elég vagy a Kóló.

Az előadó évtizedek óta szinte folyamatosan úton van, több száz koncerten van túl országszerte és a környező országok magyarlakta területein.

Zenekarának összetétele hosszú évek óta állandó, két muzsikussal, Sipeki Zoltán gitárossal és Horváth Kornél ütőhangszeressel 1993 óta játszik együtt. Mellettük Lattmann Béla a basszusgitáros, Gyenge Lajos dobol, Kovács Péter Kovax billentyűzik, Csányi István szaxofonozik, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara pedig vokálozik.

Zorán korábban a Sportarénában rendezett koncert előtt beszélt zenésztársairól:

Zorán: Presser Gábor csodálatos, rám szabott zenéket írt

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top