+ Zene

Zorán: Presser Gábor csodálatos, rám szabott zenéket írt

Zorán

Zorán: Nincs olyan dal, amelyet nem szeretek eljátszani élőben, de olyan akad, ami még nem került elő koncerten.

Tizennegyedik alkalommal lép fel Zorán a Papp László Budapest Sportarénában, a népszerű előadóművész koncertje március 18-án lesz.

Megint lesznek vendégek, Zorán életének és zenei pályafutásának meghatározó szereplői közül többen is színpadra lépnek – kilétük a koncertig nem publikus.

A bő kétórásra tervezett estén Zorán mintegy áttekintést nyújt pályájáról, felidézi korábbi koncertjeinek legsikeresebb mozzanatait, és izgalmas zenei meglepetésekben sem lesz hiány. A kihagyhatatlan dalok mellett megszólalnak ritkábban hallhatók is.

„Minden Aréna-koncerten előadom az abban az időszakban legjobbnak ítélt dalaimat, miközben a számlista időről-időre változik, és mindig beemelek régóta nem hallott darabokat is” – mondta Zorán.

Az énekes eddig tizenhárom alkalommal adott koncertet a Budapest Sportarénában, illetve annak elődjében, a Budapest Sportcsarnokban, és eddig valamennyi teltházas volt. A sorozat ezen a helyen 1992-ben kezdődött, legutóbb 2019-ben játszott az Arénában.

„Nincs olyan dal, amelyet nem szeretek eljátszani élőben, de olyan akad, ami még nem került elő koncerten. Valamennyi dalomat vállalom a mai napig, és ajándéknak érzem, hogy a szövegeimet testvérem, Dusán írta, Presser Gábor pedig csodálatos, rám szabott zenéket írt” – mondta Zorán.

Eddigi tucatnyi Aréna-koncertje mintegy felét dokumentálta, ezek nagyrészt CD-n és DVD-n jelentek meg.

Sztevanovity Zorán a Metro együttesben töltött sikeres hatvanas évekbeli indulás, majd néhány átmeneti év után 1976-ban indult szólópályafutása során csaknem kétszáz dalt énekelt el és 14 stúdióalbumot készített (a legutóbbi, a Kóló 2011-ben jelent meg). Legnagyobb sikerei közé tartozik az Apám hitte, az Amikor elmentél tőlem, A szerelemnek múlnia kell, a Ne várd a májust, a Kell ott fenn egy ország, a Nekem nem elég vagy a Kóló.

Az előadó évtizedek óta szinte folyamatosan úton van, több száz koncerten van túl országszerte és a környező országok magyarlakta területein. Idén nyáron fellép a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a Művészetek Völgyében is.

Zenekarának összetétele hosszú évek óta állandó, két muzsikussal, Sipeki Zoltán gitárossal és Horváth Kornél ütőhangszeressel 1993 óta játszik együtt. Mellettük Lattmann Béla a basszusgitáros, Gyenge Lajos dobol, Kovács Péter Kovax billentyűzik, Csányi István szaxofonozik, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara pedig vokálozik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top