+ Színház

Misi, a vörösmókus fekete farokkal születik

Misi mókus

A Misi mókus amellett, hogy értéket közvetít – kikapcsolódást kínálva a fiatalabb és idősebb generációnak –, jótékony célt is szolgál.

Karácsonyra érkezik Peller Károly családi musicalje

Az ősz folyamán a közönség már találkozhatott Tersánszky Józsi Jenő ismert művének színpadi változatával, a Misi mókussal, a sikeres preview-előadásokat követően pedig december 17-én sor kerül a darab díszbemutatójára a RaM-ArT Színházban.

A családi musicalt – melynek zenéjét Nyitrai László, dalszövegeit a címszerepet is alakító Cseh Dávid Péter írta – kettős szereposztásban láthatja a közönség, népszerű musicalszínészek tolmácsolásában. A sikeres nyíregyházi előadás-sorozatot követően az új bemutatóra Peller Károly különleges előadást álmodott színpadra, hiszen amellett, hogy a tér adta lehetőségeket kihasználva alkotótársaival grandiózus látványvilágot tervezett, a koncepción is formált.

Misi mókus

Fotók: Szobonyai Patrícia

A produkció létrehozói, figyelembe véve a RaM-Art Színház sajátosságait, valamint a helyi közönség igényeit, néhány dalt átszerkesztettek, bizonyos jeleneteket megváltoztattak annak érdekében, hogy a nézőknek minél teljesebb színházi élményben legyen részük. Az őszi preview-előadások tapasztalataiból is építkeztek: figyelve a gyerekek és felnőttek reakcióit, igyekeztek a lehető legjobban a közönség igényeire szabni az előadást, miközben a szereplők végigvezetnek minket a jól ismert történeten.

A darab központi témája az elfogadás, arra tanít, hogy mindenki egyformán értékes, és senkit nem szabad kiközösíteni azért, mert különbözik a társaitól. Emellett a család és a barátok fontosságára is felhívja a figyelmet.

A történet szerint Misi, a vörösmókus fekete farokkal születik, ezért társai folyamatosan bántják. Ráadásul a kis állat rendszeresen megszegi a szabályokat, amiért megbüntetik. Egy alkalommal, amikor megeszi a tananyagot, és eltiltják a játéktól, Szajkó néni mesél neki egy örökké termő fáról. Misi elhatározza, hogy megkeresi a fát, útja során pedig izgalmas, sokszor veszélyes kalandokba keveredik. És bár célját eléri, mégis úgy dönt, hogy sokkal jobb otthon, az ismerős környezetben.

Misi mókus

Fotók: Szobonyai Patrícia

Tersánszky Józsi Jenő regényét már számos alkalommal feldolgozták, többek között népszerű bábfilm is készült belőle, családi musical formájában azonban eddig még nem láthatták a nézők. A budapesti előadásokra a szereplőgárda is részben megújult: Cseh Dávid Péter mellé az eddig Apa szerepében látható Tarlós Ferenc csatlakozott Misiként, akit a budapesti közönség leginkább a Vámpírok báljából ismerhet. A kis állat kalandjai során segítő barátra is talál Bumba, a majom, azaz Gábor Márkó személyében. Szajkó néniként Kékkovács Mara mellett Vágó Zsuzsi lép színpadra. Vágó Zsuzsi számára különösen izgalmas volt a próbaidőszak, hiszen ikerlányai születése óta most először játszik színházi előadásban.

A produkció további szerepeiben is ismert és népszerű művészek láthatók, mint Horváth Dániel, Peller Károly, valamint Braga Nikita, de mellettük feltűnnek a legfiatalabb színészgeneráció kiemelkedő alkotói is: Becz Bernadett, Pacskó Dorka és Vígh Gergő.

A Misi mókus amellett, hogy értéket közvetít és szórakoztat – kikapcsolódást kínálva a fiatalabb és idősebb generációnak egyaránt –, jótékony célt is szolgál. Az alkotók ugyanis szeretnék a színház varázsát minél több emberhez eljuttatni, a MiKoMi Kft. kezdeményezését segítve így az eddigi estéken több mint 250 nehéz helyzetben lévő gyermek és szülő juthatott el a családi musicalre. A cég a december 17-i előadás kapcsán is folytatja az akciót, hogy a lehető legtöbben tapasztalhassák meg az előadás élményét.

A legfrissebb színházi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top