+ Színház

Eltáncolják a Hófehérke és a hét törpe történetét

Hófehérke és a hét törpe

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei.

Keresés a weben

Több mint tíz év kihagyás után ismét a Hófehérke és a hét törpe történetét adják elő a Pécsi Balett művészei a Harangozó-díjas Czebe Tünde és Vincze Balázs koreográfiájával, Uhrik Dóra rendezésében november 18-án a baranyai vármegyeszékhelyen.

A Pécsi Nemzeti Színház azt írta, hogy a korábban már Budapesten is bemutatott mesebalettet annak népszerűsége miatt állítják ismét színpadra “látványos, színes, mozgalmas, kedves és érthető” formában, egy felvonásban, a teátrum kamaratermében.

Közölték: a produkcióban hét lendületes, vicces törpe mellett sok-sok bájos erdei állatot is táncosok személyesítenek meg, így mókus, nyuszi, katica és medve is megjelenik Hófehérke oldalán.

Uhrik Teodóra rendező elmondta, hogy a történet táncszínházi változatában követik az eredeti mesei szálat, a legnagyobb kihívás pedig az volt, hogy az emberi viszonyokat az óvodások számára is érthető módon adják elő a táncosok.

A rendező szerint a két koreográfus, Czebe Tünde és Vincze Balázs fiatalos, lendületes és szellemes tánc- és mozgásvilágot teremtett Riederauer Richárd muzsikájára.

A produkcióról további részletek a pecsibalett.hu oldalon olvashatók.

A legfrissebb színházi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top