+ Színház

Vajon mikor fog Vidnyánszky nyilvánosan bocsánatot kérni a balesetet szenvedett színészeitől?

Vidnyánszky Attila

A vizsgálat lezártáig Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Kép: Nemzeti Színház

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója hétfőn benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek; a direktor a balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultáig maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) hétfőn.

A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

A minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

A színház honlapján olvasható szombati közlemény szerint a pénteki Rómeó és Júlia című előadás Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a második felvonás alatt félbeszakadt.

A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak – olvasható a színház honlapján.

Mint írják, a baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

A Semmelweis Egyetem hétfőn azt írta, hogy a két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót még aznap megműtötték. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Csák János kulturális és innovációs miniszter vasárnap Facebook-bejegyzésben küldött üzenetet a két színművésznek. „Együttérzésemet küldöm, és mielőbbi gyógyulást kívánok a Nemzeti Színház balesetet szenvedett művészeinek!” – írta.

Hétfői bejegyzésében azt írta: a Nemzeti Színházban balesetet szenvedett két színművész állapotáról tájékozódott a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikáján, ahol Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora és Bodzay Tamás, a Traumatológiai Klinika vezetője fogadta.

„Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó állapota a szakszerű és magas színvonalú orvosi ellátásnak köszönhetően folyamatosan javul” – fogalmazott.

Kiemelte: a minisztérium azonnali gyorssegélyt biztosít mindkét művész számára e nehéz időszakban.

„Mielőbbi jobbulást és gyors felépülést kívánok Szász Júliának és Horváth Lajos Ottónak!” – írta.

A legfrissebb színházi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top