+ Színház

Földes Eszter, Nagy Ervin, Kálid Artúr, Gubik Petra a Duda Éva Társulat gálaestjén

Duda Éva Társulat

A Duda Éva Társulat mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált a hazai táncművészeti életnek, évente több mint 10.000 néző élvezi előadásaikat.

A 15. évadát indító Duda Éva Társulat exkluzív támogatói gálaestet rendez a Vígszínház nagyszínpadán vendégművészek közreműködésével.

A kétfelvonásos est megidézi a társulat eddigi munkásságának legfőbb mérföldköveit, valamint új, izgalmas kollaborációkat hoz létre, a tánc mellett a zene és a színház világából érkező neves vendégelőadók működnek közre, többek között: Dés László zeneszerző, Lőrinc Katalin táncművész, Nagy Ervin színész, Gubik Petra színésznő, Szabó Kimmel Tamás színész, Kálid Artúr színész, Földes Eszter színésznő, Fekete Giorgio, a Carson Coma énekese, Sena DagaDub, Dinyés Dániel zeneszerző-karmester és Kolonits Klára operaénekesnő, FollowTheViolin, azaz Farkas Izsák hegedűművész és Szarvas Dávid zenész.

A 15. évad megkezdésekor mind a hazai, mind a nemzetközi szcénában is kiemelkedő munka és siker ellenére sincs biztos működési háttér a szervezet mögött. A társulat 2023 áprilisában egy innovatív kezdeményezést indított el: egyedülálló támogatói kampányt hirdetett, melyben 20 nagykövet állt ki a szabad tánc, a szabad alkotás és a Duda Éva Társulat mellett, a nagykövetek között közszereplők, a kulturális élet meghatározó képviselői és civilek egyaránt szerepeltek.

Duda Éva Társulat

Fotó: Lékó Tamás

Az eredményes kampányt követően ősszel ismét új utakat és lehetőségeket keresve, nemzetközi trendek mentén egy elkötelezett pártolói kör kialakítását célozzák meg, amelynek segítségével szabadon alkothatnak és magas színvonalon közvetíthetik a hazai kortárs kultúrát.

A “Szabad a tánc?” kampány folytatásaként a november 26-i gálaest szeretné felhívni a figyelmet a független színházi és táncos szféra financiális kihívásaira, az esemény bevétele a társulat hosszú távú, fenntarthatóbb működését segíti.

Duda Éva Társulat

Fotó: Lékó Tamás

A Duda Éva Társulat mára megkerülhetetlen szereplőjévé vált a hazai táncművészeti életnek, évente több mint 10.000 néző élvezi előadásaikat. Fővárosi játszóhelyük a Nemzeti Táncszínház, emellett nagy sikerrel vendégszerepelnek belföldön és nemzetközi fesztiválokon is. Missziójuk, hogy újabb nézői és társadalmi rétegekkel ismertessék és szerettessék meg a kortárstáncot. Fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás és a művészet kapcsolata.

A társulatot az előadóművészek komplex tudása és szuggesztív előadói minősége, valamint a sokszínű repertoárnak köszönhetően egyediség, újszerűség, lendületesség jellemzi.

Duda Éva többszörösen díjazott koreográfus és rendező számos műfajban alkot. Táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek, filmek koreográfusa.

Duda Éva emblematikus kőszínházi koreográfiái szorosan kötődnek a Vígszínházhoz, egyedi mozgásvilágát olyan produkciók viselik, mint a Koldusopera, a Lovakat lelövik, ugye?, a Rómeó és Júlia, a Hegedűs a háztetőn, illetve a jelenleg is nagy sikerrel futó A kastély című előadás.

További információ:

https://www.vigszinhaz.hu/SZABAD_A_TANC___A_Duda_Eva_tarsulat_galaestje

https://evaduda.net/esemeny/szabad-a-tanc-a-duda-eva-tarsulat-galaestje-2/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top