+ PR-cikk

Varázsold újjá a garázsod padlóját!

garázsfesték

Ha fel kellene sorolnunk a legfontosabb melléképületeket, amik az otthonunkhoz tartoznak, akkor a garázs garantáltan szerepelne azon a listán. Ez nyújt ugyanis védelmet az autónknak, és számos egyéb fontos holmi tárolására is szolgál.

Bármire is használjuk a garázsunkat, nagyon fontos, hogy a padlója kellőképpen tartós és teherbíró legyen, és persze sokak számára az esztétika is egy fontos szempont. Ha úgy érezzük, hogy ezen a téren van mit javítani rajta, akkor sincs okunk az aggodalomra, ugyanis könnyen újjávarázsolhatjuk.

Mindenekelőtt a megfelelő alapanyagot kell beszerezni a munkához, amit meg is találunk a Bíborfesték Üzletház garázsfesték kínálatában. Ezek után pedig már csak néhány alapvető tudnivalóval kell tisztában lennünk.

Mostani cikkünkben ezt a témát vesszük egy kicsit részletesebben górcső alá, és elmondjuk, hogy mit érdemes tudni a garázsfestékekről, illetve azok használatáról.

A padlófestéshez használj garázsfestéket!

A garázs padlója speciális felületnek számít, hiszen a megszokottól nagyobb igénybevételnek, terhelésnek van kitéve. Ha tehát fel szeretnénk újítani, akkor nemcsak arra kell ügyelnünk, hogy egy szép színt adjunk neki, hanem arra is, hogy a választott festékkel ellenálló bevonatot képezzünk rajta.

A kimagasló terhelés mellett a garázs padlójára nézve veszélyt jelenthetnek még a különböző vegyszerek, a benzin, a motorolaj, illetve az ammónia, de a télen behordott, maró hatású sós lé negatív hatásaival is számolnunk kell.

Mit érdemes tudnod a garázsfesték használata kapcsán?

Mindenekelőtt azt érdemes tudni, hogy a garázsfesték alkalmazása egyáltalán nem nagy ördöngösség, csak néhány fontos dologra kell ügyelni.

A régebbi bevonatok maradványát el kell távolítani, különös tekintettel a laza, pergő részekre. Ezt követően az aljzatot alaposan meg kell tisztítani és meg kell vizsgálni, hogy vannak-e rajta hibák, egyenetlenségek. Amennyiben igen, akkor azokat ki kell javítani.

A garázsfestéket min. 5°C és max 25°C között szabad használni, így az aktuális hőmérsékletről mindenképp meg kell győződnünk, mielőtt nekiállunk a munkának. Az első réteg felvitele előtt a festéket fel lehet hígítani, a második felvitelekor azonban töményen alkalmazzuk. Várjuk meg, míg az egyes rétegek teljesen megszáradnak, ehhez 10 óra szükséges.

Még egy fontos tudnivaló…

A garázsfestéket csak arra az aljzatra lehet eredményesen felvinni, ami megfelelő vízszigeteléssel van ellátva. Ennek hiányában először ennek kialakítását kell elvégezni.

Bár a garázs nem tartozik a leggyakrabban használt helyiségek közé, mégis ha sokat időzünk barkácsolással vagy az autónk karbantartásával, takarításával, akkor előfordulhat, hogy gyakran megfordulunk itt.

A garázs padlója könnyen leamortizálódhat, és különböző sérülések is hamar keletkezhetnek rajta. Ha úgy érezzük, hogy szeretnénk egy kicsit feljavítani, újszerűvé varázsolni, akkor ezt könnyen megtehetjük a Bíborfesték Üzletház garázsfestékeinek egyikével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top