+ Film

Elhunyt az NCIS sztárja

David McCallum

David McCallum a New York-i Presbyterian Hospitalban, családja körében hunyt el hétfőn természetes halállal.

Az amerikai CBS nyilatkozata szerint a színész, David McCallum, aki a 60-as években a „The Man From U.N.C.L.E.” című sikersorozatban lett tinisztár, majd 40 évvel később a „NCIS” című népszerű sorozatban excentrikus boncoló orvosi szerepben tűnt fel, hétfőn természetes halállal hunyt el. 90 éves volt.

McCallum a New York-i Presbyterian Hospitalban, családja körében hunyt el hétfőn természetes halállal, ahogy azt a CBS is közölte.

„David tehetséges színész és író volt, világszerte sokan szerették. Fantasztikus életet élt, emléke örökké él tovább a családja, a film- és televíziós felvételek számtalan felvétele által, melyek sosem merülnek feledésbe” – áll a CBS közleményében.

A skót származású McCallum olyan filmekben is szerepelt, mint a „A Night to Remember” (a Titanicról szól), „The Great Escape” és „The Greatest Story Ever Told” (mint Júdás).

De az igazi áttörést „The Man From U.N.C.L.E.” hozta meg számára a ’60-as évek közepén, amikor is a Beatles-stílusú frizurát hordó szőke színész egyfajta háztartási név lett.

A James Bond könyvek és filmek sikerén felbuzdulva láncreakció indult, és titkosügynökök sokasága jelent meg a kis- és nagyképernyőn is. Valójában Ian Fleming, a James Bond alkotója is hozzájárult néhány ötlettel a „The Man From U.N.C.L.E.” fejlesztéséhez, ahogy Jon Heitland „The Man From U.N.C.L.E. Book” című könyve is megjegyzi.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top