+ Film

Kálid Artúr, Nagy Zsolt, Péterfy Bori a díjnyertes Éger című bűnügyi filmben

éger

Az Éger operatőre Papp Kornél, vágója Monok Anett, hangmérnöke Cseh András. A játékfilm közvetlen állami támogatás nélkül készült.

fotó: Varga Sándor
Keresés a weben

A kecskeméti Otthon Moziban szeptember 21-24-e között rendezték meg a MetroPOLICE filmfesztivált. A programban szerepelt Nagy Borús Levente első nagyjátékfilmje, az Éger, amelyet először láthatott a közönség. Az Éger a vasárnapi díjátadón elnyerte a legjobb nagyjátékfilm díját. Az új magyar bűnügyi film november 23-án kerül a magyar mozikba. Az író-rendező Nagy Borús Levente játékfilmes bemutatkozása csavaros bűnügyi történetet és igazi sztárparádét tartogat: Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor szerepelnek az Égerben.

Az adósságot végül mindig meg kell fizetni … Károly és Zsolt egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – tehát egymás életének szerves részei mióta az eszüket tudják. Az egyetem végeztével azonban elszakadnak egymástól. Hosszú évtizedek után útjaik akkor keresztezik ismét egymást, mikor a munkanélküli, reményvesztett Zsolt megjelenik az éppen életközépi válságon keresztülmenő Károly ajtajában. A két férfi találkozása olyan eseményláncolatot indít el, amely nem csak kettejük, hanem minden szerettük életét végérvényesen tönkreteheti. A féltékenység, irigység és bosszú elkerülhetetlenné teszi a vérontást, az eseményekben pedig egyaránt központi szerepet játszik egy titokzatos felvétel, a véletlenek összjátéka és a sors keze.

A Kecskeméti Otthon Moziban volt az Éger magyar premierje. A MetroPOLICE néven szervezett bűnügyi filmfesztivál magyar és magyar koprodukcióban készült alkotásokat mutatott be. Az esemény célja a népszerű bűnügyi filmalkotások bemutatásán túl a bűnmegelőzés támogatása, a rendőrség szerepének bemutatása, a bizalom erősítése a lakosság irányába.

Az Éger az író-rendező Nagy Borús Levente első játékfilmje. Az alkotás előzménye a Tantrum című kisjátékfilm, Nagy Zsolt egysnittes monológja, amely szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos programjában is.

A játékfilm egy rendkívüli emberi történet, jutalomjáték valamennyi szereplője számára. A film igazi sztárparádét tartogat: az Éger szerepeiben Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor látható. A film zeneszerzője Víg Mihály, a Trabant és Balaton együttesek alapítója, aki Tarr Béla alkotótársaként kivételes filmzenék sorát szerezte (Sátántangó, Werckmeister harmóniák, A torinói ló) pályafutása során.

A film előzetese itt tekinthető meg:

Az Éger operatőre Papp Kornél, vágója Monok Anett, hangmérnöke Cseh András. A játékfilm közvetlen állami támogatás nélkül, a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs. Az alkotás november 23-án kerül országszerte a mozikba, forgalmazója a Vertigo Média.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top