+ Színház

A baglyok szaporodását segítő ládákról írtak színdarabot 1 nap alatt

baglyok

A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kellett színdarabot írnia szerdán három szerzőnek az Újvidéki Színházban.

A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kellett színdarabot írnia szerdán három szerzőnek az Újvidéki Színházban megrendezett vajdasági magyar drámaíróversenyen.

A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki szerda reggel. Ennek alapján kellett a három szerzőnek, három dramaturgnak, Góli Kornéliának, Brestyánszki Boros Rozáliának és Oláh Tamásnak estig drámát írnia.

A darabok megszületése után három rendező – Urbán András, Mezei Kinga és Ricz Ármin – a szöveget 24 óra alatt színpadra viszi, és bemutatja a vajdasági magyar színházak művészeinek segítségével.

A drámaírók, a rendezők, az előadások és a színészek munkáját ezúttal nem szakmai zsűri, hanem a közönség véleményezi és díjazza.

A drámaíróverseny célja az, hogy új vajdasági magyar drámák szülessenek, és olyanok is drámaírásba fogjanak, akik egyébként nem foglalkoznak ezzel.

A három ősbemutatót csütörtök este láthatja a közönség az Újvidéki Színházban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top