+ Ajánló

A világ leghíresebb magyar festője a Budapest Contemporary-n

Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásár

A Budapest Contenporary rendezvény a kortárs képzőművészet hazánkban és nemzetközileg elismert alkotóinak munkáit mutatja be.

Kép forrása: Deák Erika Galéria - kortárs művészeti színtér

Hantai Simon, Nádler István, Konok Tamás és Vera Molnar egy-egy festménye is látható lesz az első Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásáron, amelyen mintegy harminc, nemzetközi szinten is jegyzett magyar galéria várja az érdeklődőket szeptember 21. és 24. között a Budapest Bálnában.

Hantai Simontól, a világ leghíresebb magyar absztrakt festőjétől látható lesz a négy darabból álló, Cím nélkül I-IV. (1981-97) nevet viselő nagyméretű festmény, amelyet a Kálmán Makláry Fine Arts Galéria hoz el a vásárra.

A Hantai-kép korábban szerepelt a Gagosian párizsi tárlatán, és tavaly a Louis Vuitton Fondation centenáriumi kiállításán. Az absztrakt festőművész 26 éves korától haláláig Franciaországban élt, 2016-ban egyik műve 4 millió euróért (több mint 1,4 milliárd forintért) kelt el a Sotheby’s párizsi aukcióján.

A Molnár Ani Galéria mutatja be a 2020-ban elhunyt Konok Tamás 41 S.T. című képét. A festőművész egyik utolsó munkája „magában hordozza mindazt a tapasztalatot és bölcsességet, amelyet a festőművész folyamatosan kibontakozó életművébe sűrített”.

Vera Molnarnak, a számítógépes művészet úttörőjének egyik korai, 1972-es kollázsát viszi a Bálnába a Vintage Galéria. A magyar származású, Franciaországban élő 99 éves képzőművész egyik kollekciójáért idén júliusban 1,2 millió dollárt (nagyjából 415 millió forint) fizettek a Sothesby’s aukcióján.

A Budapest Contemporary Kortárs Képzőművészeti Vásárt azzal a céllal hozták létre a szervezők, hogy idővel a nemzetközi piac meghatározó szereplőjévé váljon és átfogó képet nyújtson a magyar progresszív kortárs alkotói közösségről.

Az vásár résztvevői – a Vintage Galéria, Kalman Maklary Fine Arts és a Molnár Ani Galéria mellett az ACB Galéria, az Ancora Galéria, a Deák Erika Galéria, az East of Eden Galéria, az Einspach Fine Art, a Faur Zsófi Galéria, a Három Hét Galéria, a Heart and Cherry Galéria, a Horizont, az Inda Galéria, a Kisterem Galéria, a Knoll Galéria, a NACO Galéria, a Missionart Galéria, a Neon Galéria, a Resident Art, a Szikra Galéria, a The Space Galéria, a TOBE Gallery & TOBE Project, a Várfok Galéria, a VILTIN Galéria, és a Zsdrál Art.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top