+ Zene

Jimi Hendrix dzsesszesített feldolgozásai az Érdi Jazz Fesztiválon

érdi jazz

Szeptember 7. és 10. között várja az érdeklődőket az AVL-Érdi Jazz Fesztivál koncertekkel, tárlattal és irodalommal.

Szeptember 7. és 10. között várja az érdeklődőket az AVL-Érdi Jazz Fesztivál koncertekkel, tárlattal és irodalommal.

A fesztivál fellépői Magyarországról, az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából és Lengyelországból érkeznek dzsessz-rock, blues, kortárs dzsessz és kubai ritmusokkal – közölték a szervezők.

A Jazz és irodalom műsorban Pozsár Eszter fuvola- és szaxofonművész és Szabó T. Anna író, költő lép fel szeptember 7-én este az AVL Székházban.

Szeptember 8-án kiköltözik a fesztivál a Magyar Földrajzi Múzeum festői kertjébe, a fedett kocsiszínbe, ahol az angol Polly Gibbons énekesnő és Oláh Krisztián kvartettjét hallgathatja meg fél 6-kor a közönség. Ezt követően lengyel és magyar művészek tartanak lemezbemutatót, a Vas Bence-Bukowski-Szmanda Trióhoz Fekete-Kovács Kornél és Gyárfás István csatlakozik.

Szeptember 9-én Hollai Krisztina és az érdi Homolya Gábor képzőművész az Érdi Galériában tart tárlatbemutatót a fél 6-kor kezdődő koncert előtt.

Az Udvardi Márton trombitás által jegyzett Ég Alatti 5 zenekar Baló Sámuellel és Baló Istvánnal mutatja be legújabb lemezét, majd a Jimi Hendrix dzsesszesített feldolgozásait játszó Halper-Hendrix Experimenthez az amerikai bluesénekes, Ric Toldon és Oláh Kálmán dzsessz-zongorista csatlakozik.

Az utolsó napon a fiatalok mutatkozhatnak be. Idén Jákli Zsófi basszusgitáros és Majercsik Lili énekesnő új zenekara lép fel, majd az energikus kubai énekesnő, Elsa Valle és zenekara zárja a fesztivált.

A dzsesszfesztivál már augusztus közepén elkezdődött Százhalombattán a Summerfesttel való új együttműködés keretében, de a hagyományos fesztivál szeptember 7-én indul Érden.

A részletes program a www.erdijazzfesztival.hu oldalon olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top