+ Képzőművészet

Először adták át az Aurum Futuri díjat

Aurum Futuri

Az Aurum Futuri kiválósági díjakat a fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és az egyetem közösen hívta életre.

fotó: Lakos Máté, építészfórum

Első alkalommal adták át az Aurum Futuri kiválósági díjakat, amellyel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) oktatóit és kutatóit ismeri el – írta a MOME szombaton.

Első alkalommal Csernátony Fanni egyetemi adjunktus és Fehér Bori tudományos főmunkatárs, a MOME Innovációs Központ Social Design Hub vezetője érdemelte ki a kitüntetést – áll a közleményben.

Az Aurum Futuri kiválósági díjakat a fenntartó Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány és az egyetem közösen hívta életre. A kitüntetésben – amelyre az intézmény munkatársai és diákjai is felterjeszthettek jelöltet – a MOME legkiválóbb oktatói és kutatói részesülhetnek, a díj neve pedig az oktatók és kutatók jövőformáló tevékenységére, értékeire, a „jövő aranyára” utal – közölte az intézmény.

Mint írják, a tárgyi és pénzjutalommal is járó kitüntetést elsőként két olyan szakember vehette át, akik sokat tettek azért, hogy korszerű nemzetközi designmódszertanokat ismertessenek meg a magyar felsőoktatás hallgatóival, új, innovatív képzési formák jöjjenek létre, emellett gyerekek és hátrányos helyzetű települések lakóinak életminőségét is hatékonyan tudták javítani a design eszközeivel.

A tájékoztató idézi Böszörményi-Nagy Gergelyt, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnökét, aki szerint egy egyetem mindennapi eredményessége oktatóinak és kutatóinak munkáján, teljesítményén múlik.

„Céljaink, nemzetközi ambícióink is csak az ő megbecsülésükön keresztül érhetők el. A MOME modellváltásának részeként előbb döntöttünk az egyetem történetének legnagyobb béremeléséről, az Aurum Futuri-díjakkal pedig külön is elismerjük, példaképpé emeljük a legkiválóbbakat” – hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Csernátony Fanni DLA egyetemi adjunktus a service designerkedés mellett design módszertanokat oktat, kutat és fejleszt. A díjazott több innovatív képzési program létrehozásában vállalt kiemelkedő szerepet. Olyan szemléletváltó munkák megalkotásában vett részt, mint a Designgondolkodás az iskolában című kézikönyv, kutatóként pedig az érintetteket bevonó, participatív módszerekre fókuszál.

Fehér Bori DLA tudományos főmunkatárs a MOMÉ-n az elmúlt közel másfél évtizedben szociális design és építészeti kutatással foglalkozott, elsősorban hátrányos helyzetű közösségek fejlesztésére fókuszálva, számos példaértékű kutatási projektje közül a legutóbbiak egyike a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen megvalósított „Jelenlét Mezői” projekt

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top