+ Film

Mark Margolis halálos ágyánál ott volt felesége és fia is

Mark Margolis

Mark Margolis Philadelphiában született 1939-ben. New Yorkba költözve Stella Adlernél tanult, és színházi színészként dolgozott.

fotó: Fox news

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Mark Margolis amerikai színész, aki a Breaking Bad – Totál szívás és a Better Call Saul című sorozatokban Hector Salamanca egykori drogbáró alakításával vált ismertté – írta a The Guardian című brit napilap pénteken a honlapján.

Mark Margolis a New York-i Mont Sinai kórházban hunyt el rövid betegség után. Halálos ágyánál ott volt felesége, Jacqueline és a fia, Morgan.

Öt évtizedes pályafutása során több mint hatvan filmben játszott, közöttük a Sebhelyesarcú (Scarface), az Ace Ventura és A pankrátor (The Wrestler) című alkotásokban.

A legnagyobb sikert a kerekesszékbe kényszerült, egy csengő segítségével kommunikáló Don Hector Salamanca egykori mexikói kartelltag megformálásával érte el, ezért az alakításért 2012-ben Emmy-díjra jelölték a legjobb férfi vendégszereplő (drámai tévésorozat) kategóriában.

Margolis Philadelphiában született 1939-ben. New Yorkba költözve Stella Adlernél tanult, és színházi színészként dolgozott. Több mint ötven darabban játszott, 2010-ben az Imagining Madoff című színdarabban a piramisjátékáról elhíresült Bernie Madoffot alakította.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top