+ Zene

Efe Turumtay, Cenk Erdogan, Tomás Liska és Dés András közös lemeze nemzetközi toplistás

Efe Turumtay

Nemzetközi toplistás lett Efe Turumtay, Cenk Erdogan, Tomás Liska és Dés András közös lemeze, amely a T.E.L.D. címet viseli.

A T.E.L.D. névű album a világ legjelentősebb világzenei toplistájára került fel augusztusban – írta a Fonó Budai Zeneház csütörtökön.

Az együttes lemeze, a T.E.L.D., amely az alkotók neveinek kezdőbetűiből állt össze, augusztusban felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe-ra – olvasható a Fonó közleményében.

Az album, amelyen a kvartett tagjainak eltérő zenei és kulturális háttere különleges összhangban olvad össze, 2023 májusában jelent meg a Fonó gondozásában.

A Bécsben élő török hegedűművész, Efe Turumtay által alapított csapatban a cseh bőgős, Tomás Liska lírai bőgőhangja és Dés András játékos ritmusai mellé a fretless – érintő nélküli – gitár nemzetközi hírű török virtuóza, Cenk Erdogan csatlakozik csodálatos dallamaival.

A World Music Charts Europe ötven főből álló zsűrije minden hónapban pontozásos rendszerben választja ki a legjobb lemezeket, amelyek a kapott szavazatok alapján kerülnek fel a húsz albumot jegyző toplistára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top