+ Zene

Pretty Yende lemondta az Operagálát

Pretty Yende

A teátrum közleményében kiemeli, hogy Pretty Yende sajnálatos és váratlan családi esemény miatt kényszerült lemondani az előadást.

fotó: Dario Costa

Szereplőváltozás lesz az Operagálán: a szombati rendezvényen Francesco Demuro lép színpadra Nadine Sierrával – írta a Margitszigeti Színház hétfőn.

A teátrum közleményében kiemeli, hogy Pretty Yende sajnálatos és váratlan családi esemény miatt kényszerült lemondani az előadást. Hangsúlyozzák, hogy a Margitszigeti Színház osztozik Pretty Yende művésznő gyászában.

Nadine Sierra, az előadás másik világhíres szopránja ott lesz a gálán, partnere Francesco Demuro kiváló operatenor, aki korábban a Müpában, Bellini A puritánok előadásában már nagy sikerrel mutatkozott be a magyar közönség előtt, majd később Bellini Az alvajáró operáiban, valamint az Operaházban Verdi Rigolettójában, a mantuai herceg szerepében ünnepelhette a nagyérdemű. Sierra és Demuro több világszínpadon is szerepelt már együtt.

A gála repertoárja a korábban tervezetthez hasonlóan alakul, a műsoron Verdi, Mozart, Donizetti, Gounod leghíresebb áriái, valamint Lehár-operett és Bernstein-musical is szerepel.

Az Operagála karmestere Pabo Mielgo, aki rendszeresen vezényel a Wiener Musikverein, vagy a New York-i Carnegie Hall koncerttermeiben. Közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara.

A részletes program megtekinthető az alábbi internetes oldalon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top