+ PR-cikk

Hol tárold a mobilodat kerékpározás közben?

mobiltelefon

A biciklizésnek számos előnye van: mint testmozgás, hozzájárul az egészség megőrzéséhez, erősíti a láb- és farizmokat, növeli az állóképességet, ráadásul egy környezetbarát, lényegében nulla károsanyag-kibocsátással járó közlekedési eszköz.

Nem csoda, hogy manapság olyan népszerű, ám bizonyára sokakban felmerül a kérdés, mikor nyeregbe pattannak: “oké, de hova tegyem a mobilomat?” Ismerős a helyzet? Olvass tovább, adunk pár remek tippet!

Fő a biztonság!

Kár tagadni, a kerékpározás bizony nem veszélytelen, de amíg magadra bukósisakkal, térdvédővel és egyéb hasonló eszközökkel tudsz vigyázni, addig a mobilod épségéről a Tok-Shop.hu kerékpáros tartói és táskái gondoskodnak.

A kínálatban rengetegféle terméket találsz: némelyiket a vázra, másokat pedig a kormányra kell rögzíteni. Hogy melyiket választod, az nagyban függ a használati szokásaidtól.

Tartók és táskák

Az első fontos kérdés, hogy szoktál-e mobilozni tekerés közben? Nem, itt most nem a céltalan Facebook-idővonal görgetésre gondolunk, reméljük ezt sosem csinálod, hisz roppant balesetveszélyes bicajozás közben ilyesmivel foglalkozni, ráadásul felesleges is.

De akadnak olyan helyzetek, amikor nagyon is hasznos lehet, ha bicajon ülve is rálátsz a kijelzőre. Ha például ételfutárként dolgozol vagy túrakerékpározol, akkor bizonyára szükséged van a különféle navigációs appokra, amik mutatják az útvonalat. Ilyen esetben olyan tartót vegyél, amiben a mobilod szem előtt lesz, és bár védve van, mégis tudod használni a kijelzőt a fólián keresztül is!

Ám ha úgy vagy vele, hogy legalább bicajozás közben szeretnél elszakadni egy kicsit a telefonodtól (persze otthon hagyni azért nem akarod, hisz így baj esetén tudsz segítséget hívni), akkor válassz egy praktikus táskát! Ennek ráadásul az az előnye is megvan, hogy a mobil mellett belefér a pénztárcád, lakáskulcsod, vagy egy mini defektjavító készlet is.

Sőt, ütésálló kialakításának köszönhetően akkor sem lesz baja a mobilodnak, ha véletlenül felborulsz a biciklivel.

Jó ötlet zsebben tartani a telefont kerékpározás közben?

Nem, egyáltalán nem ajánlott, több okból sem. Egyrészt ha nem cipzáros a zsebed, akkor könnyen kieshet tekerés közben, másrészt az első zsebben még zavaró is, hiszen nem tudod tőle rendesen behajlítani a lábadat.

Ha pedig egy rossz mozdulat következtében lezuhansz a kerékpárról, és olyan szerencsétlenül érsz földet, hogy ráesel a mobilodra, szinte biztosan tönkremegy. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy mi történik, ha elkap egy zápor és bőrig ázol. Egy tartóban vagy táskában viszont mindezektől védve van a készülék.

Mi a helyzet a hátizsákkal?

Az is egy lehetőség, hogy a hátizsákodba teszed a mobilodat biciklizés közben. Egy jó minőségű darab szintén kellő védelmet nyújt, ám itt azt kell mérlegelni, hogy a nyeregben ülve nem férsz hozzá a készülékhez, hanem mindig meg kell majd állnod, ha szeretnéd előszedni.

Ez nem túl kényelmes, ezért azt javasoljuk, hogy válassz egy kerékpáros táskát vagy tartót, sokkal egyszerűbb dolgod lesz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top