+ PR-cikk

Így dobja fel kültéri párnákkal a teraszát!

kültéri párnák

A kültéri párnák anyagai, színei, formái, valamint méretei széles választékban találhatóak meg, ezáltal nem okozhat problémát…

Egy hosszú munkanap után nincs jobb érzés, mint amikor a puha és kényelmes kültéri kanapén leheveredünk a párnák között. Itt nemcsak kikapcsolódni tudunk, de olvasni, beszélgetni, étkezni is lehet, szinte bármit, amire szükségünk van egy forró nyári napon. Bár tény, hogy a legtöbben a puha párnákat kizárólag bent használják, a kültéri változatok remek kiegészítők lehetnek, amik gondoskodnak a maximális kényelemről. Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogyan dobhatjuk fel a teraszt pár kinti párnával.

Nyugágy, szék vagy kanapé? Mindenhol jól jönnek!

A Kulteributorok.hu teraszpárnái bármilyen kinti ülőalkalmatosság esetében használhatóak. Legyen szó modern hintaágyról, kültéri székekről, esetleg egy rattan kanapéről. A dekoratív kiegészítők praktikusak és funkcionálisak, amelyek magasabb szintre emelik a szabadtéri pihenés élményét. Persze ehhez arra is szükség van, hogy a megfelelő méretet, színt és kivitelt válasszuk ki otthonra.

A kültéri párnák anyagai, színei, formái, valamint méretei széles választékban találhatóak meg, ezáltal nem okozhat problémát a kültéri környezetbe passzoló változatot beszerezni. Mindegy, hogy kis erkélyről, tágas teraszról, esetleg egy hátsó kertről van szó, minden területhez található tökéletesen illeszkedő darab. Kihívást csupán az szokott jelenteni, hogy olyan párnát vegyünk, ami amellett, hogy maximális kényelmet nyújt, ellenáll az időjárási viszontagságoknak is.

Milyen anyagból és méretben készül egy jó kültéri párna?

A kültéri változatok nagy része akril és poliészter keverékéből készül. Az akril remekül ellenáll a víznek és az esőnek, meg persze a penésznek és az UV-sugaraknak. Ennek köszönheti tartós és hosszú élettartamát, aminek hála nem kell évente új textileket vásárolni a kertbe. Az anyag könnyű, így remek választás azok számára, akik gyakran rendezik át a kültéri nappalit.

Ami pedig a formát és a nagyságot illeti, fontos, hogy a választás során figyelembe vegyük a bútorok típusát. Egy mélyebb székbe vagy kanapéra jobb megoldás egy igazán vastag és puha párna, amiben tényleg el lehet süppedni. Egy étkezőszékre azonban ideálisabb megoldás egy vékonyabb változat, hiszen ott nem túl jó az asztal fölé görnyedve étkezni. A méretnek szintén passzolnia kell a berendezés nagyságához, hiszen egy túlzottan nagy párna nemcsak kényelmetlen, de igen ízléstelenül is mutat.

Kültéri párnák tudnivalói

Az biztos, hogy a kényelem és a puhaság a legfontosabb. De mi a helyzet a színekkel? A különféle mintával és árnyalatban kapható párnák személyiséget kölcsönöznek a kültéri nappalinak. Még jó, hogy rengeteg színből válogathatunk, amelyek remekül kiegészítik a többi kültéri dekorációt. A párnákat bátran kombinálhatjuk egymással, így játékos és eklektikus megjelenést hozhatunk létre.

Az ápolás kapcsán azonban fontos megjegyezni, hogy mindig a gyártó utasításait kövessük, hiszen nem minden típust lehet ugyanolyan hőfokon mosni és szárítani! A legtöbb esetben csupán szappanos melegvíz a megengedett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top