Hírforrás

Lángolnak a házak Sibenik mellett, a tűz gyorsan terjed az orkánerejű szélben

sibenik

Nagyon kedvezőtlenek az időjárási viszonyok, a tűz gyorsan terjedt az orkánerejű széllökések miatt” – mondta Darko Dukic Sibenik-Knin megye tűzoltóparancsnoka.

Tűz ütött ki egy Sibenikhez közeli településen, Grebasticában csütörtökön délelőtt, a tűzoltóknak a szél miatt még késő délután sem sikerült lokalizálni a lángokat, amelyek tovább terjedtek és elérték a házakat, többeket evakuálni kellett – közölte a horvát közszolgálati televízió.

A Sibenik-Knin megyei (Sibensko-kninska zupanija) rendőrkapitányság műveleti és kommunikációs központjától kapott információk szerint a tűz és a sűrű füst miatt több mellékutat és főutat is lezárták a forgalom elől.

Az oltásban jelenleg 160 tűzoltó, és öt tűzoltó-repülőgép vesz részt. A helyszínre utazik Davor Bozinovic belügyminiszter is.

A sibeniki polgári védelmi igazgatóság közölte: a tűz lakóépületeket ért el, ezért evakuálni kellett a helyi lakosságot. Az áramszolgáltatás is megszűnt. A lángok tovább terjednek a Jelinjak-hegyen keresztül Primosten irányába.

Négy ember könnyebben megsérült: három tűzoltó és egy helyi lakos.

„Jelenleg nehéz megmondani, hogy szándékos gyújtogatás volt-e. Nagyon kedvezőtlenek az időjárási viszonyok, a tűz gyorsan terjedt az orkánerejű széllökések miatt” – mondta Darko Dukic Sibenik-Knin megye tűzoltóparancsnoka.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top