+ Film

Amikor felnövök – ingyenesen nézhető megrázó film a Verzión

amikor felnövök

Amikor felnövök (When I Grow Up, Claire Billet, Olivier Jobard, 2023, 12 perc, ukrán nyelven angol és magyar felirattal)

Az Európai Bizottság Európai Polgári Védelem és Humanitárius Segítségnyújtási Műveletek Főigazgatóságának (DG-ECHO) „Oktatás vészhelyzetben” c. kampánya keretén belül ingyenesen nézhető dokumentumfilm került fel a Verziótéka kínálatába.

A filmről:

Amikor felnövök (When I Grow Up, Claire Billet, Olivier Jobard, 2023, 12 perc, ukrán nyelven angol és magyar felirattal)

A háborúban súlyosan megrongálódott város, Irpiny, Kijevtől északnyugatra fekszik. Dorina, Szonja és Mikita a háború előtt átlagos életet élő tinédzserek voltak, most azonban gyökeresen felfordult az életük. Az iskoláik bezártak, az áramkimaradások miatt néha elmarad az online óra, vagy csak gyertyafény mellett tudnak házi feladatot írni. Hogyan vészelik át ezt az időszakot a tizenévesek egy városban, ami nagyrészt megsemmisült a rakétatámadásokban? Milyen terveket szőnek a jövőjükről ebben a kritikus időszakban, amikor kiszámíthatatlanná vált a jelen, és felismerhetetlenné az eddig jól ismert valóság?

További információk és kölcsönzés.

Az Amikor felnövök előzetese:

A DG-ECHO kezdeményezésről ezen a linken találsz további információt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top