+ Média

Ne csak a közösségi médiára támaszkodj az információszerzés szempontjából!

filter.hu

A Filter.hu egy olyan egyedi hírszűrő platform, amelynek az algoritmusai összegyűjtik az ország legnépszerűbb híroldalairól és blogjairól a megjelenéseket.

Az internetre számtalan olyan csodálatos fotó kerül feltöltésre, amellyel a legtöbb ember egyáltalán nem is találkozik, mivel vagy a Facebook és a Google újításainak köszönhetően nem látták őket, vagy nem volt idejük naponta átböngészni a kedvenc oldalaikat.

Ott van például Davide Sasso novarai fotós még 2020-ban megjelent sorozata, amelyekben szereplő utcai és természetfotókat Olaszország különböző nagyvárosaiban, köztük Rómában, Velencében és Firenzében lőtte, és olyannyira sikerült eltalálnia rajta a színeket, hogy az átlag néző szabályosan hipnotikus állapotba kerül tőlük.

Vagy ide sorolhatnánk még azokat a felvételeket, amelyek egy idegen csillag körül keringő bolygóról, a Beta Pictoris c elnevezésű égitestről készültek a Cambridge-i Egyetem szakértőinek köszönhetően.

Ennek a dolognak a kiküszöbölésére jött létre az egyik magyar fejlesztésű hírgyűjtő portál

A Filter.hu egy olyan egyedi hírszűrő platform, amelynek az algoritmusai összegyűjtik az ország legnépszerűbb híroldalairól és blogjairól a megjelenéseket. Ezeket pedig átvizsgálják a szerkesztők, mielőtt megosztásra kerülnek az oldalon, hogy csakis olyan anyagok jelenjenek meg, amelyeket érdemes elolvasni.

De a Filter.hu üzemeltetői nem csupán ezzel könnyítik meg a tájékozódásunkat, hanem azzal is, hogy a híreket különböző témákba sorolják, és azon belül időrendi sorrendben osztják meg őket. Így született meg például a “fotós szemmel” nevezetű téma is, amelyben a cikk elején említett és még sok más fotókkal kapcsolatos hír is olvasható.

Ráadásul még arra is lehetőség van az oldalon, hogy a regisztráció után mi magunk is szerkesztővé váljunk. Létrehozhatunk egy saját témát, ahol összegyűjthetjük az általunk fontosnak ítélt cikkeket. Sőt, akár még a saját írásainkat is publikálhatjuk.

Egyéb lehetséges információforrások

Mivel általában rendkívül zsúfolt a napirendünk, így sokszor még az olvasásra sem tudunk elég időt áldozni. Erre az eshetőségre nyújtanak kiváló alternatívát a szórakoztató, vagy edukáló jellegű podcastok, amelyek epizódjait bármikor meghallgathatjuk, megállíthatjuk és folytathatjuk. Arról nem is beszélve, hogy ezeknek a többsége ingyenes.

Tökéletesek arra, hogy még a legunalmasabb élethelyzetekben – házimunka, utazás, stb. – is lekössék a figyelmünket, és érdekes témák irányába kalauzoljanak el. Ráadásul még a képzeletünket is fejleszthetik, hiszen a hallgatásuk közben elképzeljük az adott eseményeket vagy történetet, illetve, ha van, akkor felidézzük velük kapcsolatban a saját élményeinket is.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy ezzel az útmutatóval sikerült mindenki figyelmét felhívni arra, hogy nem csupán a Facebook és egyéb közösségi oldalak léteznek a tájékozódásra. Ha szeretnénk megfelelően informálódni a dolgokról, akkor a fentebb felsorolt forrásokat sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top