+ PR-cikk

A gyűrű feldobja a megjelenésedet!

gyűrű

Az ékszerek minden hölgyet öltöztetnek, akár a mindennapokra gondolunk, akár pedig valamilyen jeles eseményre. A gyűrű funkciója a kéz felöltöztetése, azonban oda kell figyelni arra, hogy sokszor a kevesebb több, ezért nem mindegy, hogy milyen darabokat veszünk fel.

A gyűrűk formája, alakja, anyaga gyakorlatilag korlátlan variációs lehetőséget tartogat, ezért tényleg mindenki megtalálhatja azt az ékszert, ami igazán kifejezi a személyiségét és az alkalomhoz is illik.

A gyűrű anyaga

Ha gyűrűt szeretnénk vásárolni, akkor számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre. A Velekey Ékszervilág webáruház gyűrűi között találhatunk ezüst, sárga, fehér- vagy rozéarany, valamint nemesacél gyűrűket. Az aranygyűrű nagyon értékes, ha eljegyzési vagy karikagyűrűt szeretnél, akkor mindenképpen ezt az anyagot érdemes választani.

A 925 Sterling ezüst egy nagyon kedvelt alapanyag, nagyon sok márka választja, például a Pandora, a Thomas Sabo vagy a Fossil.

A nemesacél előnye, hogy azok is hordhatják, akiknek fémallergiája van. Továbbá mivel nagyon erős anyag, ezért nem olyan érzékeny, mint az arany vagy az ezüst. A nemesacél ára is igen kedvező, kinézete pedig a fehéraranyra hasonlít.

A gyűrű megjelenése

A gyűrű nagyon sok mindennel díszíthető. Csinosíthatják különféle kövek, figurák, motívumok, de lehetnek benne vésések, és az alakja is számtalan lehetőséget tartogat. Nagyon népszerűek a különféle tematikus gyűrűk, például a Pandora Marvel vagy Disney kollekciója, vagy más brandek által a család, a szeretet kifejezésére készült kollekciók.

Ez az ékszer stílusát tekintve lehet szolid, de lehet kihívó, extrém megjelenésű is, ezt elérhetjük a kővel vagy magával az ékszer formájával.

A köves gyűrűk

Ha az ékszer követ tartalmaz, akkor annak lehet különböző színe, mérete, illetve akár több kőről is beszélhetünk. Főleg az eljegyzési gyűrűk esetében nagyon jellemző egy központi kő és a körülötte sorakozó kisebb kövek. Ebben az esetben a leggyakrabban gyémántot használnak, vagy népszerű az olcsóbb árfekvésű cirkónia is.

A köveket be kell foglalni, a foglalat típusa is meghatározza a gyűrű megjelenését. Nyitott foglalatról beszélünk, ha magát a követ csak a gyűrű két vége tartja. Süllyesztett foglalatnál a kő teljesen belesüllyed a gyűrűbe, ezért ez egy nagyon biztonságos foglalattípus.

A karmos foglalat esetében apró kis karmok fogják a követ, tokos verziónál pedig egy körbefutó tokban van a drágakő. Nagyon mutatós a pavé foglalat, amit akkor használnak, ha sok kő van egymás mellett, és maguk a kövek tartják egymást.

Az ékszer márkája

Ma már szinte minden divatcég készít ékszerkollekciókat, ezért bátran válogathatunk különböző márkák hatalmas választékából is. Eljegyzési vagy karikagyűrű esetén mindig oda kell figyelni arra, hogy az ékszer fejezze ki a viselője személyiségét, hiszen ezt folyamatosan viseljük.

A gyűrűt a legtöbb esetben a gyűrűs, vagy a középső ujjon hordjuk, esetleg több ujjunkon is. Ha egy domináns darabot választunk, akkor fontos, hogy a többi gyűrű szolid legyen, vagy ne is legyen a kezünkön más ékszer.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top