+ Színház

Rudolf Péter Makai Zsoltnak adta át a Várkonyi Zoltán-emlékdíjat

Vígszínház

Az idei díjazott, Makai Zsolt mintegy 38 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának, neki ez a munka „életre szóló szerelem” lett.

fotók: Vígszínház FB

Makai Zsolt világosító, fényszabályozó-kezelő kapta idén a Vígszínház Várkonyi Zoltán-emlékdíját, amelyet minden évben műszaki vagy adminisztratív dolgozóknak ítélnek oda a társulat titkos szavazása alapján.

A Várkonyi Zoltánról, a színház legendás igazgató-rendezőjéről elnevezett díjat péntek este, Az öreg hölgy látogatása című előadás után a Várkonyi-család – Várkonyiné Farkas Éva, Várkonyi Gáspár és családja -, valamint Rudolf Péter igazgató adta át – közölte a Vígszínház.

Az idei díjazott, Makai Zsolt mintegy 38 éve hűséges tagja a Vígszínház társulatának, neki ez a munka „életre szóló szerelem” lett – olvasható a tájékoztatóban.

„Olyan régóta vagyok itt, hogy a színház szinte minden tégláját ismerem. Szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen szép épületben dolgozom”

– idézte a teátrum Makai Zoltánt, aki szerint a világosítás érdekesebb munka, mint ahogy azt egy civil gondolná.

„Nekünk kell biztosítani, hogy a 100. előadáson is úgy nézzen ki a hatásvilágítás, ahogy a világítástervező megálmodta. Egy jól beállított fény szebbé varázsolja a díszletet, képes például a drámai hangulatot erősíteni” – magyarázta a díjazott.

Vígszínház

A Várkonyi Zoltán-díjat a rendező-igazgató özvegye, Szemere Vera alapította 1984-ben. Azóta minden évben a színház dolgozói titkos szavazással voksolnak egy műszaki vagy egy adminisztratív munkakörben dolgozó kollégára, akit Várkonyi Zoltán születésének május 13-i évfordulójához kapcsolódva tüntetnek ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top