+ Irodalom

24 ember, 24 óra alatt 24 könyvből olvasott fel

Demcsák Csaba és Gasper Dovzan, Magyarország és Szlovénia horvátországi nagykövete nyitotta meg kedden a zágrábi Liszt Intézetben az Európa-nap alkalmából szervezett 24 órás olvasómaratont – közölte a helyi sajtó.

Demcsák Márai Sándor Egy polgár vallomásai, Dovzan Stefan Zweig osztrák író A tegnap világa – Egy európai emlékezései című művéből olvasott fel részletet.

A rendezvényen 24-en vettek részt, köztük nagykövetek és hírességek, akik mindannyian 60 percig olvasnak fel kedvenc könyveikből.

A maratont a Liszt Intézet magyar kulturális központ és a zágrábi szlovén nagykövetség szervezi a károlyvárosi (Karlovac) könyvtárral együttműködve.

Dovzan az STA szlovén hírügynökségnek elmondta: azért döntöttek úgy, hogy részt vesznek a magyar kulturális intézet olvasást népszerűsítő programjában, mert Szlovénia az idei Frankfurti Könyvvásár díszvendége.

„Mi pedig programjainkkal már régóta népszerűsítjük az olvasást és a könyvek szeretetét” – hangsúlyozta.

A rendezvényt az Európa téren lévő Liszt Intézetben tartják, ahol a földszinti kirakatban egy kivilágított olvasósarkot alakítottak ki. A résztvevők pedig, akik a kedvenc könyveikből olvasnak fel, úgy tűnnek, mintha egy művészeti installáció részei lennének – olvasható a Liszt Intézet honlapján.

„24 ember, 24 óra, 24 könyv. Hozza el a kedvenc könyvét, lazítson az olvasósarkunkban, és mutassa meg az olvasás iránti szeretetét!” – áll a felhívásban, amely hozzáteszi, hogy minden olvasó kiválaszthatja kedvenc mondatát, amelyet a maraton végén a könyv címével, szerzőjével és az felolvasóval együtt a különböző médiafelületeken közzétesznek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top